Pp kicsi 45
2019-03-19
A dzsungel k%c3%b6nyve cover

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

2016. április 21-től a mozikban

Beépített tudat (Criminal)

angol-amerikai sci-fi akciófilm, 113 perc

Ariel Vromen filmjében a CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába jut, amellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Amikor kollégái rátalálnak, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A szereplőgárda kifogástalan: Ryan Reynolds, Gal Gadot, Alice Eve, Gary Oldman, Kevin Costner, de én mégis szkeptikus vagyok.

A dzsungel könyve (The Jungle Book)

amerikai kalandfilm, 111 perc

Rudyard Kipling világhírű könyvéből élőszereplős mozi készült, amelyet a Disney azonos című animációs filmje inspirált. Maugli visszatér, hogy újfent felbőszíthesse Sir Kánt. Ebben pedig a jól ismert karakterek – Ká, Bagira, Balu – és a többi vadon élő állat lesznek segítségére.

Én és Kaminski (Ich und Kaminski)

belga-német játékfilm, 124 perc

A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt művész elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét. A magányos alpesi házat hátrahagyva együtt utazzák be egész Európát. Az együtt töltött idő során Zöllner minden gátlás nélkül igyekszik faggatni Kaminskit régi titkairól és életének minden apró részletéről, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta. Wolfgang Becker üde filmjét kár lenne kihagyni.

Madárkák (Sparrows)

izlandi-dán-horvát filmdráma, 99 perc

Lassan már csak azt mondhatom, hogy: egy újabb szokásos északi típusú film. Lassan csordogáló cselekmény, elfojtott érzelmek, gyönyörű vidékek. Rúnar Rúnarsson nem sokat kockáztatott a trailer alapján. A Madárkák főhőse egy 16 éves srác, akinek felborul az élete és ezen próbál javítani.

Rómeó és Júlia (Romeo and Juliet)  

olasz-angol romantikus dráma, 138 perc

A remakek, rebootok, folytatások korában jó látni egy-egy klasszikust a régi időkből. Franco Zeffirelli 1968-as filmje William Shakespeare leghíresebb és legsikeresebb művét jeleníti meg. A díszletek és jelmezek varázslatos reneszánsz hangulatot varázsolnak elénk, míg Nino Rota szép dallamai elandalítanak.

A törzs (Plemya/The Tribe)  

ukrán krimi-dráma, 126 perc

Észak-keleti szomszédjaink nagyon merész alkotást készítettek: nincsenek feliratok, nincsenek beszédhangok, csak non-verbális jelek. A központi téma a prostitúció és a szerelem, a többit butaság lenne elárulni. Miroslav Slaboshpitsky 2014-es művet csak nagykorúaknak ajánlom.

A Vadász és a Jégkirálynő (The Huntsman Winter's War) 

amerikai fantasy, 114 perc

„Hófehért itt most hiába keresed, mert még előtte történt ez eset.”

Freya képes jéggé fagyasztani ellenségeit, és az ifjú jégkirálynő évtizedeket töltött egy távoli jégpalotában azzal, hogy halálos vadászsereget képzett ki magának. A vadászok között volt Eric és Sara is, akik nem teljesítették úrnőjük legfőbb parancsát, amely így szól: örökre keményítsd meg szívedet a szerelemmel szemben... A gigászi csaták, a pazar látványvilág és parádés színészgárda – Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Charlize Theron – biztosan gondoskodni fog a minőségről, de vajon van-e annyi a filmben, hogy kielégítő értéket is közvetítsen számunkra.

A szerzőről