Pp kicsi 45
2019-03-19
Channing tatum episode 1200x630

Happy Birthday, Channing Tatum!

A bugyiolvasztó sármőr 36. születésnapját ünnepli

Channing Matthew Tatum 1980-ban, április 26-án látta meg a napvilágot egy amerikai kisvárosban, Alabamában. Tinédzser korában jó testi adottságaira alapozott, aktívan sportolt: amerikai focizott, baseballozott és a kung-fut is kipróbálta. Sportösztöndíjjal tanult tovább egy főiskolán, amit végül otthagyott és elkezdett dolgozni. Táncosként és modellként kereste a kenyerét.

Jól kamatoztatta a múltját a filmiparban. Nem is véletlen, hogy a 2006-os sikerfilmmel, a Step Uppal robbant be a Hollywood-i álomgyárba. Lányok millióinak szívét hódította meg. Ezután még kisebb szerepekben láthattuk. A 2009-es jó év volt számára: szerepelt a Közellenségekben, a Bunyóban és a G.I. Joe: A kobra árnyékában. Itt már érezhető volt, hogy megveti a lábát a sztárok között. Hat évvel ezelőtt debütált a Kedves John! című romantikus dráma, amelyben Amanda Seyfrieddel alkottak egy párt. A film negatív kritikákat kapott, de a nézők ennek ellenére szerették. 2011-ben A sas című történelmi alkotással hívta fel magára a figyelmet, majd a 21 Jump Streettel végleg bebetonozta magát a halhatatlanok klubjába.

Ezután a Magic Mike-kal újabb szintet lépett – félmeztelen vonaglásai rendkívül népszerűek voltak. 2013-ban megmentette az amerikai elnököt, cameozott James Francoék baromságában és a Don Jonban is. A következő Jump Street után némi komolyságról adott tanúbizonyságot: a Foxcatcher című birkózós dráma nem állt messze az Oscartól. Tavaly a Jupiter felemelkedése nagy csalódás volt, bár nem Tatum játéka miatt. A Magic Mike folytatása sem volt túl nagy siker, de az Aljas nyolcas egy fontos mérföldkőnek mondható a filmográfiájában. Idén egyelőre „csak” az Ave Cézárban láthattuk.

Az én olvasatom szerint a három legjobb alakítása a Step Upban, A sasban és a Foxcatcherben volt, ám az igazán tartalmas főszerepek még hátravannak.

Érdekességek:

  • Ricky Martin egyik klipjében mutatkozott be először a táncos szakmában.
  • Volt Armani és Dolce & Gabbana modell.
  • Kijelentette, hogy bármire hajlandó lenne, ha George Clooney szerepet vállalna az új Magic Mikeban.
  • 2016-ban elnyerte a People’s Choice Awards kedvenc férfi színész elismerést.
  • Volt epizódszerepe a CSI: miami című közismert sorozatban. 

A szerzőről