Pp kicsi 45
2019-03-25
Mothers day trailer screencap

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Április 28-tól a mozikban

Anyák napja /Mother's Day/

Az Anyák napja tipikus eseményfilmnek tűnik, igazi sztárkavalkáddal (Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudekis, Julia Roberts, Timothy Olyphant, Hector Elizondo). Amennyiben kvintesszencia is szorult belé érték terén, abban az esetben egy újabb klasszikust köszönthetünk a filmvilágban. Éljenek soká az édesanyukák!

Gyilkos Páros /Mr. Right/

amerikai akció-vígjáték, 92 perc

Legutóbbi szakítása után Martha teljesen padlóra került. Hol bezárkózik, hol fejét vesztve veti bele magát a bulizásba. Ebben a labilis lelkiállapotban találkozik Francisszel. Tulajdonképpen tökéletes párost alkotnak, mindketten kellőképpen hibbantak, de Francis egy kicsit jobban, mint Martha. A férfi ugyanis egy bérgyilkos, méghozzá nem is hétköznapi: nem csak azzal végez, akinek meggyilkolásával megbízták, de minden esetben magát a megbízót is elteszi láb alól. Marthának döntenie kell: elszökik új fiúja elől vagy inkább vele kézen fogva ugrik fejest egy új életbe.

A kommuna /Kollektivet / The Commune/

dán-svéd-holland filmdráma, 90 perc

Erik és családja túl tágas családi házat örököltek Dániában, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa állapotba a felesége is belenyugszik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői /Ratchet and Clank/

amerikai családi animációs film, 90 perc

Ratchet és Clank nem éppen hőstípusok, ám amikor egy gonosz zseni fenyegeti a világot, mindenkire szükség van. A két barát csatlakozik a galaxis védelmezőihez, és Quark kapitány oldalán harcolva igyekeznek megvédeni a világot a galád Dr. Nefarioustól. Maradjunk annyiban, hogy nem ez az alkotás lesz az év animációs filmje.

A lakás /Die Wohnung / The Flat/

izraeli-német dokumentumfilm, 97 perc

Elhunyt nagyanyja tel-avivi lakásában Arnon Goldfinger sokkoló felfedezést tesz Németországban született nagyszülei múltjáról és barátairól. Arnon hosszú utazás során fejti fel a történet szálait, miközben minden eddiginél összetettebb érzésekkel kell szembesülnie családja múltjával, értékeivel és társadalmi helyzetével kapcsolatban.

Tiszta szívvel

magyar akció-vígjáték, 101 perc

A trailer alapján első blikkre egy kiváló akció-vígjátéknak tűnik Till Attila filmje, de el lehet ezt rontani és amúgy is túl sokszor vertek már át az előzetesek. A sztori egy kerekesszékes bandáról szól. Két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait.

A szerzőről