Pp kicsi 45
2018-09-25
Elso informatikai szakmai nap

Hatalmas sikert aratott az I. Informatikai Szakmai Nap

Mind a hallgatók, mind a cégek jól érezték magukat, valószínűleg nem ez volt az utolsó Informatikai Szakmai Nap!

Bár az informatikusok eddig sem szenvedtek hiányt gyakornoki hellyel kecsegtető cégekből, hiszen az állásbörzéken szinte mindenhova programozási készséggel rendelkező hallgatókat keresnek. De persze egy szakra specializált szakmai nap mégiscsak másabb, főleg ha a jó szervezés mellett még dékáni szünet is jár az érintetteknek.

Az esemény egyből felkeltette a kar érdeklődését, és a cégek sem passzívan álltak hozzá az egészhez. A nagyobb motiváció érdekében tombolahúzásra is sor került a résztvevő cégek felajánlásaiból. Azok kaphattak tombolát, akik az előadásokon aktívan részt vettek. A nyeremények skálája igen széles volt: Baseball sapkáktól kezdve, a Termoszokon és Power Bank-okon át, a főnyereményekig, mint például egy QuadroCopter, két darab Samsung Galaxy A3 mobiltelefon, egy Ipod vagy két Ipad Mini 2.

Az előadások sorát reggel 10 órakor Dr. Csendes Tibor a Számítógépes Optimalizálás Tanszék vezetőjének beszéde nyitotta, majd a szűkös program keretein belül elkezdődtek a 10-20 perc hosszúságú előadások, amelyek során minden cég bemutatta a saját munkásságát.

Ezalatt a kinti csarnokban sem tétlenkedtek az előadók és a hallgatók. Minden cég egy külön kis standdal készült, ahol az érdeklődök kérdéseket tehettek fel, amit az előadások hadából nem tudtak meg. Továbbá lehetőség nyílt gyakornoki helyekre jelentkezni, tesztelhették tudásukat kérdőívekkel, vagy csak kipróbálhatták a bemutatott ipari eszközöket, szórakoztató egységeket.

Egészen délig tartott az előadások első szekciója, amikor is a szervezők minden vendéget - ebéd gyanánt - egy szelet friss pizzával vendégeltek meg. Az ebédszünet után 14:00-tól újrakezdődtek a bemutató előadások, egészen délután 6-ig. Végezetül sor került a CapturetheFlag verseny eredményhirdetésére, valamint a várva várt tombolahúzásra.

Összességében - ahogy ezt a szervezők is elmondták - sokkal nagyobb sikert ért el a rendezvény a vártnál, hiszen az előadó végig tömve volt, több mint 300-an jelentek meg a helyszínen, és az internetes stream is 600 feletti nézettséggel rendelkezett a nap végére. A folytatás a következő évekre nézve szerintem előre borítékolható, de miért is ne lenne, mikor mindenki egy tanulságos, sok tapasztalatot adó és színvonalas rendezvényen vehetett részt?

A szerzőről