Pp kicsi 45
2019-03-19
Amerika kapit%c3%a1ny 3. cover

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Csütörtök óta a mozikban...

Az alsó szomszéd (Un etaj mai jos/One Floor Below)  

román-francia-svéd-német dráma, 93 perc

Patrascu az egyetlen szemtanúja egy halállal végződő, családon belüli erőszakos esetnek. Az események után a férfinak két állandó és kibékíthetetlen társsal kell együtt élnie: a gyilkos szomszéddal és saját lelkiismeretével.

Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War)   

amerikai fantasz akciófilm, 148 perc

A harmadik kapitány-filmben Steve Rogers az újjáalakult Bosszúállók csapatának élén próbál gondoskodni az emberiség biztonságáról. Azonban egy újabb incidens következik be, amelynek nem várt következményei lesznek. A Bosszúállókon egyre nő a politikai nyomás, hogy egy kormányzati szerv irányítsa őket, akiknek be kell számolniuk akcióikról. Az új rend megosztja a Bosszúállókat, a csapat két részre szakad.

A művészet templomai: Leonardo Da Vinci - A lángelme Milánóban (Leonardo Da Vinci The Genius in Milan)   

olasz ismeretterjesztő film, 81 perc

Luca Lucini doku-elemeket és történelmi karaktereket életre keltő, játékfilmes részeket vegyítő alkotását a 2015-ös Milánói Expo keretében megrendezett nagyszabású Leonardo-kiállításon mutatták be. A Milánói Király Palotában megrendezett kiállítás "virtuális tárlatvezetése" mellett a film kitekint a város Leonardóhoz kötődő további nevezetességeire is. Kiemelt szerepet kap az Atlanti Kódex, a itáliai polihisztor tudományos és mérnöki jegyzeteinek, rajzainak esszenciális gyűjteménye, sőt bejárhatjuk Leonardo szőlőskertjét is.

A szerzőről