Pp kicsi 45
2019-04-26
Toiletday (1)

Abszurd világnapok

Tévedés ne essék, igenis számos fontos és szép dologról emlékezünk meg a világnapokon úgy általában. De azért pihent agyú ötletgazdák mindig voltak (és remélhetőleg lesznek is), ahogy alábbi válogatásunk is bizonyítja.

A mindentudó

Január 15-e jó eséllyel lenne piros betűs ünnep a diákok számára (már, ha tudnának e jeles alkalomról). Ugyanis ezen a napon alapították a Wikipediát. Gondoltátok volna, hogy tanulmányaink egyik legfőbb (és gondosan letagadott) támasza már tizenöt éves?

Kereszt, sudoku, szókereső…

vagy bármilyen egyéb fajta, a lényeg, hogy rejtvény legyen! Ha te is képes vagy órákat kotlani olyasmin töprengve, hogy „hat betű és az eleje r”, akkor február harmadikát feltétlen ünnepeld meg.

Édes álom…

Természetesen mozgó világnapok is akadnak a naptárban. A hagyományos, megható ünnepek, például anyák/apák napja vagy a hospice napja mellett azonban köztük is akad egypár megmosolyogtató példány. Például március második teljes hetének péntekje; és az ünnepeltet – pláne a vizsgaidőszak közeledtével – mindannyian rendkívül nagyra tudjuk értékelni. Hát persze, hogy az alvásról van szó!

Törülközőnap sci-fi-rajongóknak

Május 25-én Dougles Adams sci-fi-író előtt tiszteleghetünk. És hogy miért pont a törülköző? Nos, a Galaxis útikalauz stopposoknak szerint ez „A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos.” Ugyanis számos izgalmas dologra használható, például „beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Jaglan-Béta hideg holdjain (…). Másrészt, és ez a fontosabb, a törülközőnek roppant pszichológiai jelentősége van. Miért, miért nem, ha a strag (strag: nem stoppos) észreveszi, hogy a stopposnak van törülközője, azonnal föltételezi, hogy fogkeféje, arctörlője, szappana, doboz kétszersültje, kulacsa, iránytűje, kötélgombolyagja, szúnyogriasztója, esőkabátja, űrruhája stb. is van. Sőt a strag boldogan odakölcsönzi a stopposnak a felsoroltak vagy egy tucat egyéb tétel bármelyikét, melyet a stoppos véletlenül „elvesztett”.'

Deszkás vagy? Akkor erről tudnod kell!

Június 21-e a ugyanis a nemzetközi „Menj gördeszkázni!” világnap. Két nappal később pedig teljes joggal kelhetsz ki a netes levélszemét ellen, ugyanis június 23-a (többek közt) a spamellenes világnap is.

Tárt karokkal

Július első szombatján bátran öleld meg, akiket szeretsz. Elvégre is világnap van! Ki tudja… hátha végre sikerül összejönni a rokonszenves scráccal/lánnyal a szomszédból!

A gyaloglás világnapja

Ha te is gyalogkakukk üzemmódban talpalsz álló nap az egyetem/gyakornoki helyek/munka és egyéb állomások közt, akkor vigasztaljon a tudat, hogy október első hétvégéjén rád is gondolnak.

Ahová a király is…

Végül is miért ne lehetne a legfontosabb helyiségnek is világnapja? November 19-én majd ne feledjetek kellőképpen ünnepi hangulatban benyitni a mellékhelyiségbe!

A szerzőről