Pp kicsi 45
2019-03-19
Jennifer lawrence image x men apocalypse

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Csütörtök óta a mozikban

Ben Hur (Ben-Hur)  

amerikai kalandfilm,220 perc

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, amelyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római Birodalmat. Ben Hur korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. A mozitörténet egyik legnagyobb filmje holtversenyben a legtöbb Oscar-díjat nyert alkotás valaha.

Kivégzési parancs (Kill Command)

angol akciófilm, 90 perc

Az elsőfilmes Steven Gomez a nem túl távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol könnyen lehet, hogy az emberiség az utolsó óráit éli. A kivégzési parancsban egy maroknyi elit katona kerül a középpontba, akik egy elhagyatott szigetre utaznak. A terv, hogy a kijelölt helyszínen egy gyakorlatot teljesítenek, ám a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. A szigeten ugyanis néhány katonai robottal futnak össze…

A lánykirály (The Girl King)   

finn-német-kanadai-svéd-francia filmdráma, 106 perc

A történet a briliáns és extravagáns Kristina svéd királynő történetét mutatja be, aki már egész fiatalon, hat évesen hatalomra került, és folyamatosan küzdött a szélsőségesen konzervatív értékrend ellen, valamint az európai modernizációért.

Liliom ösvény   

magyar játékfilm, 91 perc

Fliegauf Benedek egy sötét, démoni filmet készített, amelynek középpontjában Rebeka, az egyedülálló anya és kisfia állnak. Érdekesség, hogy a rendező eredetileg a Hímpor címre akarta keresztelni művét, amelyben egy apa mesél a fiának, de úgy érezte, hogy attól, hogy ez egy nő, illetve egy anya-fiú történet, megemelkednek a tétek. Kíváncsi vagyok, hogy mit takarnak a direktor lapjai.

A szerelem gyerekkel jön (Ange et Gabrielle)  

francia vígjáték, 91 perc

Ange boldogan és fölöttébb elégedetten éli középkorú agglegény életét. Jól keres, szereti a munkáját, nincsenek kötöttségei, a nők pedig bomlanak utána, amit visszatérően ki is használ. Egy nap aztán minden megváltozik, amikor beállít a munkahelyére Gabrielle és közli vele, hogy 17 éves lánya a férfi fiától várandós. Ange azonban azt sem tudja, hogy van egy fia, így gyakorlatilag Gabrielle megjelenésével egyszerre lesz apa és leendő nagyapa is.

X-Men - Apokalipszis (X-Men: Apocalypse)

amerikai sci-fi akciófilm, 144 perc

Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai rendkívüli eseményei után X professzor (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) és Mistique (Jennifer Lawrence) még mindig kerülik egymást. De a sors újra úgy akarja, hogy útjaik keresztezzék egymást. Apokalipszis felébred a sírjában, körülnéz a világban, és úgy dönt: meg kell tisztítani a '80-as évek világát.

A szerzőről