Pp kicsi 45
2018-06-19
S

„A nagy francia hadvezér beveszi a napfény városát.”

München helyett Szegedre jön a rendíthetetlen Napoleon.

2016. május 21. egy nagy lépcsőfok lehet Szeged underground zenei életében. Európa egyik legígéretesebb dallamos hardcore zenekara, a brit Napoleon ad „last minute” lemezbemutató koncertet a Rongy Kocsmában. Eredetileg Münchenben léptek volna fel aznap, de ott visszamondták az eseményt. A turnét szervező belga Mindless Bookingsnak gyorsan kellett másik helyet találnia. Mivel másnap Budapesten az A38 Hajó tetőteraszán játszanak, a számukra már jól bevált dél-kelet magyarországi napfényes települést választották, ahova eddig is számos külföldi formációt küldtek (lásd: Cedron, ex-Resurrection, Archetype, In Ruins, stb.).

A 2010 decemberében alakult exeteri kvartett legutóbb tavaly április végén a kanadai Obey The Brave előzenekaraként fordult meg hazánkban, a fővárosi KVLT-ban. A „testnevelés óráról” mi is beszámoltunk, amelyet itt olvashattok el, valamint megnézhetitek a fotóalbumot és a videófelvételeket is).
Európai „headliner” turnéjuk apropója a régóta beígért, Newborn Mind címet viselő, első nagylemezük bemutatása. Az album május 27-én lát napvilágot a Basick Records gondozásában, így nagy örömünkre a szegedi rajongók a hivatalos megjelenés előtt élőben hallhatják az új szerzemények egy részét. Zenéjük különlegessége és egyedisége, hogy a manapság igencsak közkedvelt dallamos hardcore-t progresszív gitártémákkal és tördelésekkel ötvözik. Zseniális, amit az egyedüli húrnyűvő művel a hangszerén.  Wesley Thompson énekes 2014-es csatlakozásával muzsikájukban megjelent a tiszta-ének, tovább színesítve azt (ő előtte az egykori Climates zenekar élén állt, amely már Blood Youth néven létezik). Azóta töretlenül haladnak előre és folyamatosan növekvő rajongótáborral rendelkeznek.
Tudomásunk szerint a Katatonia 2005-ös JATE Klubos és a Horse The Band 2008-as Vadkerti téri Garaboncziásos klubbulija óta nem lépett fel itt ilyen nem mindennapi és tehetséges külföldi zenekar. A Napoleon egy Európa-szerte elismert banda és, ha továbbviszik Szeged jó hírét, a jövőben olyan hasonló kaliberű csapatok is felléphetnek a városban, akik eddig csak Budapestre jártak. Ez elképesztő dolog lenne!

Íme, legújabb videóklipjük, amelyben már a megszilárdult, végleges formáció látható:

A „grandiózus tábornok” előtt a helyi Everwhite melegíti be a színpadot és alapozza meg a hangulatot. A srácokat már felesleges bemutatnunk a közönségnek. Legutóbb elég régen, méghozzá február közepén léptek fel a francia In Other Climes lemezbemutató koncertjén. Aki látni szeretné őket, érkezzen időben!

A frissített turnéplakát, amelyen tekintélyes helyet kapott Szeged:

Helyszín: Rongy Kocsma
Kapunyitás: 18:30
Kezdés: 19:30
Zenekari támogatás (vagyis a belépő): 1.000 Ft
További információk és hallgatnivalók a Facebook-eseményben találhatók.
A résztvevők a koncert után ingyenesen bulizhatnak a Non-Stop Drum&Bass Nighton.

Fotó: Kerekes Norbert (KeNo fotó)

#supporttheunderground

A szerzőről