Pp kicsi 45
2019-03-19
X men apokalipszis borito 1068x668

"Mindig a harmadik a leggyengébb!"

X-Men: Apokalipszis - filmkritika
 

Ahogy körbenéztem a világhálón, Bryan Singer új rendezése totál megosztó a kritikusok között. Jómagam a lágyabb szívű minősítők táborát erősítem. A film közel sem tökéletes, viszont rendkívül élvezetes. Ha el tudod viselni, hogy egyszerre tartalmaz történelmi, katasztrófa, vígjáték, dráma és fantasy elemeket, továbbá meg tudsz barátkozni ezek egyvelegének atmoszférájával, akkor kedvelni fogod az új X-Ment.

Az Apokalipszis olykor kiszámítható ugyan, de ez megbocsátható, mert végtelenül kreatív és grandiózus, valamint megadja végre azt az igazán izmos főgonoszt, akire oly rég vártunk. A jóravaló mutánsok En Sabah Nurral, a legősibb mutánssal találják szembe magukat, akinek legfőbb vágya, hogy megtisztítsa azt a világot (80-as évek), amelyben éppen felébredt időtlen idők óta tartó álmából. Tíz évvel a páratlan Az eljövendő múlt napjai eseményei után X professzor, Magneto és Mistique még mindig kerülik egymást, de köszönhetően a sorsnak, útjaik keresztezzék egymást, hiszen közös erővel kell fellépniük a világ védelméért.

Azért is kiemelkedő Singer műve, mert számos, örökre emlékezetes jelenettel gazdagodhatunk a játékidő alatt: fantasztikus nyitójelenet, pengés és durva akciójelenetek, kitűnő képességek, nagyszerű mentési akció briliáns zeneválasztással, stb. Ha mindezek nem lennének, akkor a film is csak az átlagos kategóriát érné el. 

A szereplők közül számomra James MacAvoy és Oscar Isaac emelkedett ki és megjegyzendő, hogy Sansa Stark is szépen, viszonylag könnyedén bele fog épülni az X-ek filmvilágába. Sajnálatos, hogy egy-egy főbb karakter totál kétdimenziós volt, viszont akiknek igazán kellett, azok hozták a szintet.

Annak ellenére, hogy helyenként kiszámítható és nem túl bonyolult, valamint nincs akkora katarzis, mint az előző résznél, érdemes megnézni a moziban (legfőképp a látvány és a kíváncsiság együttható ereje miatt) az X-Men: Apokalipszist. A tizenéveik elején járó nézőknek nem ajánlom megtekintésre 16-os karikáért kiáltó jelenetsorok miatt.

A szerzőről