Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault (1)

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Csütörtöktől a mozikban...

A Játékkészítő

magyar színházi felvétel, 119 perc

A "hagyományos" mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videojáték-készítő mestert, hogy belőlük is videojáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől is, aki mindent tud a videojátékokról és együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek...

A legkúlabb nap /Der geilste Tag/

német filmdráma, 113 perc

A németek egy igazi életérzés mozit dobtak össze pár valóban komoly és számtalan vicces jelenetsorral körítve. A történet szerint egy dolog közös a fura és túlzottan is ambiciózus zongorista Andiban és a laza és könnyelmű Bennóban: mindkettejüknél halálos betegséget diagnosztizáltak. Mivel úgy látszik, nem sok idejük van hátra, Benno meggyőzi Andit, hogy szökjenek meg a hospice-ből, hogy egy kalandos út során átéljék életük legkúlabb napját.

Pelé

amerikai életrajzi film, 107 perc

Hogyan lett egy ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Hát, nem a legkönnyebb úton indult: nehéz és küzdelmes gyerekkora után egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá. Mindezt most a Zimbalist-testvérek életrajzi filmje mutatja be nekünk.

Warcraft: A kezdetek /Warcraft/

amerikai fantasy, 123 perc

Remélem Duncan Jones megélezte a fejszéjét, mert bizony nagy fába vágta. Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A látványos eposz bemutatja, hogy a háborúnak ezer arca van, mindenki harcol valamiért.

Sarkköri mentőexpedíció /Operasjon Arktis/

norvég családi kalandfilm, 87 perc

Három testvér egy véletlennek köszönhetően egyedül marad a Spitzbergákon, ahol a szigeten téli vihar tombol. A Jeges-tenger másik felén, Norvégiában senkinek sincs fogalma arról, hogy a gyerekek hol vannak. A fiatalok magukra maradna, küzdenek a túlélésükért, ahol vadállatokkal is szembe kell szállniuk. Kezdetét veszi a három gyerek életének legnagyobb kalandja.

 

A szerzőről