Pp kicsi 45
2019-03-19
10318917 eef38076cf09291e18457033829ef8fb wm

Ezt nézd! - Heti premierfilmek

Csütörtöktől a mozikban!

Alice Tükörországban /Alice in Wonderland: Through the Looking Glass/

amerikai fantasztikus film, 113 perc

A legújabb Disney kalandban ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutaznia is kell, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. Az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Nem lövöm le a poént, de nem egy szokványos módon próbál a végére járni Kalapos furcsaságának.

A főbb szerepekben igazi sztárkavalkád várható: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen.

Haifai kikötő /Hayored Lema'ala - Afterthought/

izraeli dráma, 105 perc

A rendező és forgatókönyvíró Elad Keidan filmjében két férfi sétál Haifa óvárosában. Ellentétes irányban mennek: egyikük felfelé, a másik pedig lefelé igyekszik a hegyen. A Haifai séta filozofikus körkép az egyénről, társadalomról, identitásról - és magáról az életről.

Kék bársony /Blue Velvet/

amerikai thriller, 120 perc

Dennis Hopper félelmetes pszichopataként élete alakítását nyújtja David Lynch talán legjobb filmjében, ami a csillogó felszín alatt rothadó kertvárosról szól, sok erőszakkal és fülledt erotikával. A rendező úr korunk egyik legeredetibb filmrendezője, akinek talán legjobb filmje a Kék bársony. Kihagyhatatlan remekmű.

Máris hiányzol /Miss You Already/

angol romantikus film, 112 perc

A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással - a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, addig Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A film bemutatja az igaz barátság erejét, amelyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.

Pénzes cápa /Money Monster/

amerikai filmdráma, 98 perc

Jodie Foster filmjében George Clooney a pénzes cápa. Mindenki bálványozza, de azért néha téved. Kyle (Jack O'Connell) egy rossz tippje következtében csődbe ment, és végső kétségbeesésében túszul ejti a műsorvezetőt. Méghozzá élő, egyenes adásban, és vele tartja foglyul a stúdió teljes személyzetét. Azzal fenyeget, hogy ha a tőzsdei munkanap végére nem megy fel a részvénye ára 24 és fél ponttal, akkor végez Lee-vel…

A szerzőről