Pp kicsi 45
2018-04-22
13230267 1762412620647306 3459799350508469082 n

Évadot zártak a szegedi slammerek

Kiss Dániel írása a Slam Poetry Szeged évadzáró estjéről 

Májusban nem csak a szorgalmi időszak, hanem a Slam Poetry Szeged harmadik évada is véget ért. 19-én a Kapcában gyűltek össze a slammerek, hogy az évadban utoljára megmérkőzzenek a dobogós helyekért.

10 év múlva –  ezt a témát dolgozta fel a versenyben résztvevő 16 fellépő, akiket a közönség mellett Kemény Zsófi – az est meghívott vendégfellépője – pontozott a zsűriszékből. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, megtelt a Kapca nézőtere. Újítás volt az előző rendezvényekhez képest, hogy most a zsűri nem elől, külön székeken, hanem a közönség soraiban ült, messze a többi zsűritagtól. Ez a módszer arra szolgált, hogy a zsűritagok véletlenül se tudjanak összebeszélni.

Az első helyezett Miklya Csanád lett, aki másodjára slammelt Szegeden. A dobogó következő fokára D. Nagy Bence állhatott, a harmadik helyen pedig Nagy Sándor végzett.

Az eredményhirdetés után az est házigazdái, Mészáros Péter és Ragályi-Szabó Dávid a színpadra invitálták a résztvevőket egy közös pezsgőzésre, így ünnepelve a Slam Poetry Szeged harmadik évadát.


A következő évad szeptemberben indul, de nyáron sem marad Szeged slam poetry nélkül; június 13-án a Könyvhét keretein belül találkozhattok a Slam Poetry Szegeddel 16 és 19 óra közt a Dugonics téren.

Az eseményről készült fotókat ezen a linken tudjátok megtekinteni.

A helyezettek előadásainak videóit pedig itt érthetitek el.

 

Kiss Dániel


Alkotásaitokat továbbra is várjuk az info.szabadotletek@gmail.com címen!

A szerzőről