Pp kicsi 45
2019-04-24
Warcraft cover

Okés lett a Warcraft: A kezdetek!

Az eposz első részének kritikája

A Blizzard Entertainment névre hallgató játékfejlesztő cég több mint 20 éve adta ki a Warcraftot, amely minden idők egyik legnépszerűbb játékává nőtte ki magát. A játék többször is megújult, az alapsztori egyre több réteget kapott. Az adaptáció ezt próbálja bemutatni nekünk, kezdve az első résszel, amely ügyesen ad mindenből, de – talán épp ezért – nem tud klasszikus szintet hozni.

A forgatókönyv szerint Azeroth eddigi békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: egy portál segítségével ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak minden arcát megismerhetjük.

Már az elején érződött és kicsit később pedig biztossá is vált, hogy a látványos jelenetekkel nem lesz gond és marha szép lesz minden képkocka. A mágiaelemek is kiválóan működtek és nagyban hozzájárultak a Warcraft-érzés felerősítéséhez.

Viszont mint film… az átlagos kategória alján teljesít. Ugyan szerethetőek a karakterek, de nem elég rétegeltek. Ugyan van egy viszonylag okés szkript, de nagyon messze van a csavaros jelzőtől. Bár elfogadható a rendezés, de Duncan Jones nem ezzel a művével lesz híres.

Összességében egy megfelelő alapot kaptunk, amire majd később könnyebb lesz építkezni. Mindenképpen minél jobb minőségben ajánlom megtekintésre. Az ínyencekhez pedig van egy plusz mondatom: 40 perccel hosszabb a rendezői változat.

A szerzőről