Pp kicsi 45
2018-09-25
2nap pozsonyi 39

Már csak 19 nap az EFOTT-ig!

Ahogy közeledik a várva várt időpont, az EFOTT oldalán fellelhető információk egyre szaporodnak. Nézzük meg, milyen új hírekkel gyarapodtunk az utolsó cikkünk óta.

Mind jól tudjuk, milyen is egy felhőtlen, fékevesztett és átbulizott hét, mikor a melletted sátrazó, valójában vadidegen ember pár napra mégis olyanná válik, mintha egész életedben ismerted volna. A nemrég bemutatott hivatalos EFOTT himnusz pedig pont ezeket a pillanatokat idézi számunkra. Felcser Máté, JumoDaddy és a Margaret Island közreműködéséből létrejött produkció tele van élettel és igazi, utánozhatatlan nyári hangulattal.

A fesztivál arculatának kialakításához idén bárki csatlakozhatott, ugyanis a szervezők májusban pályázatot írtak ki, melynek célja az volt, hogy a beérkező installációk és dekorelemek legjobbjai a díszítés részévé váljanak.

Ha pedig fesztiválkellékek, akkor térjünk rá, hogy nekünk mit is kell magunkkal vinnünk. Ha a kozmetikai holmik, vagy épp a sátorbeszerzés egyelőre váratott volna magára, érdemes tudni, hogy több nagyáruház is külön az EFOTT alkalmából hirdet számunkra kedvezményeket vagy akár helyszíni vásárlási lehetőséget, így több pénzt spórolhatunk meg a hűsítő fröccsökre… Na meg a vidámparkra, a magasugrásra, a habpartyra és a telefontöltésre, ugyanis ezekből sem lesz hiány Velencén.

Mi van még? Ja igen, a szállás, hiszen valahol aludni is kell majd. Vannak, akik a panzióbérlést választják a városon belül, vannak, akik maradnak a jól bevált sátrazós megoldásnál (idén már akár "A" és "B" kemping közül válogatva) és 2016-ban lesznek, akik a Kapszulahotelben fognak megszállni. Igen… ez nem elírás vagy félreértés, tényleges kapszulákat lehet bérelni alvóhely gyanánt a fesztivál helyszínén. A képek alapján a blokkok leginkább hatalmas konténerekre hasonlítanak, melyekben egyenként 50 db 1,13x1,13x2,30 méteres „szoba” található. Az élmény igazán futurisztikus lehet, valamint a bezártság érzéstől és a hőségtől sem kell tartani azoknak, akik ezt a verziót választják, ugyanis a fülkék fel vannak szerelve ablakkal, légkondival és világítással.

Ami pedig még fontos a tavalyi év tapasztalatai alapján, az nem más, mint a távolság. A fesztivál helyszínének tervrajza a napokban kikerült az EFOTT hivatalos facebook oldalára, ahol az emberek azonnal kommentekkel rohamozták meg az új hírt. A képen látható egy szürke vonal, ami kísértetiesen hasonlít egy kordon vonalára, erre pedig rögtön lecsapott mindenki. Ám aggodalomra semmi ok, nem kell órákat sétálnunk majd a tóig, ugyanis a szervezők azonnal megnyugtattak mindenkit, hogy a rejtélyes vonal bizony csak egy utat ábrázol, ami tippjeink szerint a tavalyi poros ösvény ledeszkázott változatát jelenti majd.

El se tudjuk képzelni, vajon elég lesz-e az az ominózus öt nap Velencén, hogy mindent kipróbáljunk, és mindenen részt vegyünk, amin csak lehet. Mi már tűkön ülve várjuk, hogy elteljen a maradék 19 nap és élvezhessük az idei fesztiválszerelmet.

(Fotó: EFOTT.hu, Facebook)

A szerzőről