Pp kicsi 45
2018-06-19
Rm

Hamarosan indul a világ leghosszabb rockfesztiválja!

Összegyűjtöttünk minden hasznos információt, amit tudni kell a Guinness-rekordra készülő Rockmaratonról.

2016. július 8-án veszi kezdetét a legnagyobb magyar és minden idők leghosszabb rock zenei fesztiválja. A dunaújvárosi Szalki-szigetet tíz napra és kilenc éjszakára foglalják el a kemény élőzenére szórakozni vágyók. Akik tavaly részt vettek rajta, tudják, hogy mennyire bevált az új helyszín (tágas, igényes, kényelmes, stranddal rendelkezik, könnyen megközelíthető, stb.).
A huszonhat éve tevékenykedő Rockmaraton idén olyan világhírű és legendás zenekarokat vonultat fel, mint a Los Angeles-i Megadeth, a svéd Amon Amarth, az ugyancsak Los Angeles-i Bad Religion, a finn Sonata Artica, a Téglás Zoli vezette kaliforniai Ignite és naphosszat sorolhatnám még tovább. Természetesen a legkedveltebb hazai bandák is jelen lesznek: Road, Paddy and the Rats, Depresszió, HétköznaPI CSAlódások, Ossian, valamint az underground színtér is szép számmal képviselteti magát: többek között a Téveszme, az AWS, a Red Swamp, az Orient Fall és a Tisztán A Cél Felé formájában, csakhogy néhányat kiemeljünk.
Összesen száznegyven, közülük harminc nemzetközi előadó segít majd a feszültségoldásban négy színpadon, több mint egy héten keresztül.

Na, de nézzük, hogy mi mindennel kedveskednek a szervezők idén a fesztiválozóknak!
Kibővített ingyenes kemping és a tavalyinál több, jól felszerelt vizesblokk várja a sátrazókat, a biztonságra pedig 0-24 órás porta- és járőrszolgálat ügyel. Lesz autós kemping is akár a teljes fesztivál ideje alatt (egy beállási lehetőséggel 9900 Ft-ért vehető igénybe).
A kemping büfében és a Casanovában minden nap reggel nyolctól este hatig „válságárakon” lehet hozzájutni adott italokhoz.
Az Off-Rock Tanya jó hangulatú, szórakoztató és változatos napközbeni programokat nyújt.
A július 10-i UEFA Európa-bajnokság döntőjét kivetítőn közvetítik majd.
Vonattal féláron lehet eljutni Dunaújvárosba az ország minden pontjáról.
Az egyszerű városi közlekedést kedvezményes fesztiválbusz és fesztiváltaxi segíti.
A helyszínen SZÉP Kártyával is lehet belépőjegyet vásárolni.

Július 7-én éjfélig vásárolható még elővételes áron 10 napos bérlet, 6 napos bérlet (2016. július 11-17.), I. hétvégi bérlet (2016. július 08-10.), II. hétvégi bérlet (2016. július 15-16.), kombinált hétvégi bérlet (2016. július 08-10; 15-16.), napijegyek, autóskemping behajtási jegy és VIP pass.

Mindezekről részletes információ a hivatalos honlapon található az adott menüpontokra kattintva.

Időpont: 2016. július 8-17.
Helyszín: Dunaújváros, Szalki-sziget (Szigeti út 2.)
Kapunyitás: 10:00

A térkép is elkészült, íme:

További részletekért és folyamatosan érkező friss információkért érdemes a fesztivál Facebook-oldalát, eseményét és Instagram-oldalát látogatni.

A tavaly készült hangulatvideókat a fesztivál YouTube-csatornáján tekinthetitek meg.

Gróf Balázs grafikus jóvoltából Rockfater ismét érdekesebbnél érdekesebb kalandokba keveredik. Nézzétek meg itt a kisfilmeket, amelyeknek hamarosan megérkezik a befejező része is:

A végére pedig itt a videóajánló a tavaly készített felvételekből, amely nagyon jól tükrözi a fesztivál hangulatát:

Aki él-hal a rock zenéért és részt venne egy maratoni hosszúságú fesztiválon, annak idén a Rockmaratonon a helye!

Képek: facebook.com/rockmaraton

 

 

A szerzőről