Pp kicsi 45
2018-06-19
M

Új klipes-dallal és lemezbejelentéssel rukkolt elő a Metallica!

Még idén napvilágot lát a thrash metal-legenda tizedik nagylemeze. Tegnap megérkezett az első előfutár, a megjelenési dátum, a borító és a dallista.

A nemzetközi metal-színtér „alig kap levegőt”, ugyanis a napokban szinte a semmiből hozta nyilvánosságra legújabb szerzeményét és jelentette be következő stúdióalbumát a legendás Metallica. A stroboszkóppal túlfűtött fekete-fehér imidzsklip kíséretében érkezett, mondhatni címadó Hardwired többnyire pozitív benyomást keltett a scéna körében. Jó néhányan viszont kifogásolták a lábdob hangzását, illetve hozzátették, hogy Lars úgysem tudja eldobolni élőben. Majd kiderül. A korong 2016. november 18-án tétetik közzé és a Hardwired…To Self-Destruct címet fogja viselni. A nagyjából nyolcvan perces dupla album két CD-n tartalmaz majd tizenkét tételt, valamint lesz egy deluxe verzió, amelyen helyet foglal a már ismert, 2014-es Lords Of Summer nevezetű szám és tizenhárom, eredeti riffeket magában foglaló melódia.
A dalcsokrot Greg Fidelman producerelte James Hetfield énekes-ritmusgitáros és Lars Ulrich dobos felügyeletével.
Megvásárolható lesz CD-n, bakeliten és digitális formában is. A zenekar hivatalos honlapján már több változatban is előrendelhető az album. Aki megrendeli, az azon nyomban ingyenesen letöltheti a még „ropogós” nótát, amely a cikk alján hallgatható meg.

Íme, a nem túl kreatív borító (amelyre a Crowbar frontemberének a felesége, aki egyben a banda merchese felkapta a fejét, mivel eléggé hasonlít a csapat 1998-as lemezborítójára):

A dallista:

Disc 1
01. Hardwired
02. Atlas, Rise!
03. Now That We're Dead
04. Moth Into Flame
05. Am I Savage?
06. Halo On Fire

Disc 2
01. Confusion
02. Dream No More
03. ManUNkind
04. Here Comes Revenge
05. Murder One
06. Spit Out The Bone

Disc 3 (Deluxe edition)
01. Lords Of Summer
02. Riff Charge (Riff Origins)
03. N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
04. Tin Shot (Riff Origins)
05. Plow (Riff Origins)
06. Sawblade (Riff Origins)
07. RIP (Riff Origins)
08. Lima (Riff Origins)
09. 91 (Riff Origins)
10. MTO (Riff Origins)
11. RL72 (Riff Origins)
12. Frankenstein (Riff Origins)
13. CHI (Riff Origins)
14. X Dust (Riff Origins)

Íme, az új dal:

Képek: facebook.com/Metallica

A szerzőről