Pp kicsi 45
2019-04-26
Malom weblap cover4

Malmoltunk!

Idén már harmadik alkalommal jelentkezett az oromi Malomfesztivál!

Harmadik alkalommal rendezték meg a vajdasági Oromon a Malomfesztivált.

A rendezvény a tavalyi évhez képest picit nagyobb méretet öltött, ám a családias jelleg és barátságos hangulat idén is garantált volt.

A vendégek kedvükre válogathattak a standard, pultban kiadott italok és az egyéb bor-, kézműves sör- és pálinka-kínálat között. A fesztivál ez alkalommal a nagyszínpad és a chill sátor mellett egy folk-sátorral, valamint egy színes, fedett kézműves workshoppal és kirakodó vásárral is bővült.

A táborozók napközben workshopok, előadások és egyéb zenei programok közül választhattak, ám aki csendesebb pihenőre vágyott, az a medence partján is hűsölhetett. Az árak barátságosak, az ételek pedig finomak voltak. Itt jegyezném meg, hogy jelen volt a Soul Kitchen is, ahol becsületkasszás alapon ehettek a táborozók napi szinten ízletes, vegán fogásokat, valamint kávét, teát is fogyaszthattak. Az első nap abszolút top fellépője a Szabó Balázs Bandája volt, erre érkeztek a legtöbben. Az estet a Lábos Electric Orchestra zárta, amely egy rendhagyó formáció szókimondó dalokkal és feldolgozásokkal: ők kész perfomansszá emelték a koncertet. Másnap a Kistehén számain tombolt a tömeg, míg harmadik nap a belgrádi Repetitor mozgatta meg az ugrálni vágyókat. Ezek azonban csak kiemelt nevek a fellépők széles palettájáról, hiszen a koncertek már késő dél után elkezdődtek és hajnalig meg sem álltak.

A hely hangulatát a kukoricamező, napraforgómező által ölelt mesebeli szélmalom emelte, amelyet belülről is látogathattak az érdeklődök, esténként pedig fényfestéssel díszítették. A malom oldalán fotókiállítást tekinthettek meg, valamint bemutatták a többi workshop eredményét is.

Rengetegen jöttek Magyarországról, de messzebbről is érkeztek látogatók, fellépők egyaránt. A jegyárusító pultban a megkérdezettek mind azt válaszolták, hogy azért jöttek, mert ez egy őszinte kezdeményezés, hangulatos kivitelezéssel és egy élmény itt lenni.
A fesztivál idei marketingje igen széles körre kiterjedt: készítettek pólókat, matricákat, kitűzőket, warm up partykat szerveztek, a helyszínen pedig saját logós repohárt válthattak. Érdemes továbbra is követni a honlapjukat, hiszen afterpartykat is rendeznek. Köszönet a szervezőknek és a résztvevőknek a fergeteges fesztiválélményért. Malmoljunk jövőre is!

 

képek forrása: socfest.hu, malomfestival.com,ocsko ferenc

A szerzőről