Pp kicsi 45
2019-04-26
Programturiymus.hu

15. Interetno Festival

Ismét Interetno Szabadkán!

15. alkalommal rendezik meg a szabadkai Interetno Fesztivált, augusztus 22. és 27. között.

A vajdasági Szabadka a nyár folyamán több kulturális rendezvénynek is otthont ad, ilyen az Etno Fesztivál, a Film Fesztivál és augusztusban a nemzetközi Interetno Fesztivál. A rendezvény főszervezői a szabadkai Mladost és Népkör, ők fogadják a vendégeket, illetve a Népkör biztosít helyet az estét levezető táncháznak is.

A kultúrkörök fogadják a világ minden tájáról érkező vendégeket, zenészeket és táncosokat. Idén az előadók nemcsak Szerbiából és Magyarországról érkeznek, hanem Uruguayból, Oroszországból, Argentínából, Costa Ricából és Észak-Ciprusról is.

A táncbemutatókon kívül hagyományőrző programok, előadások és egyéb kulturális események, valamint kézműves sátrak várják az érdeklődőket. A napi programokat koncertekkel zárják, majd később táncházban és afterpartyn lehet ismerkedni a fellépőkkel és azok néptáncával. A programok ingyenesen látogathatóak, ám mégis érdemes kiváltani az Etnopolis útlevelet, hiszen kedvezmények és előadások is megtekinthetőek vele.

A kézműves vásár látogatásán kívül házi húst és sajtot, grillezett ételeket és termelői borokat kóstolgatva is kikapcsolódhatnak az érdeklődök.

Az esemény honlapja itt található: http://interetno.net/hu/

 

képek forrása: interetno.rs, programturizmus.hu

A szerzőről