Pp kicsi 45
2018-07-20
Mtm3mta2mdeznzgxmzcwnduw

Nem tudom megenni. Kéred?

Ismét összekötötték a technikát a hasznossal. Az új applikációnak köszönhetően csökkenthetjük a kidobott ételmennyiséget.

Ahhoz képest, hogy mennyi ember éhezik, túl sok ételt dobunk ki. Ezen először egy dán applikáció próbált segíteni, amelynek lényege, hogy a megmaradt ételt alacsonyabb áron egy mobilos alkalmazással meg lehet vásárolni. Így az étteremnek nem kell kidobnia a megmaradt, romlandó ételt, a felhasználók pedig féláron juthatnak hozzá az ennivalóhoz.

Magyarország is bekapcsolódni látszik ebbe a mozgalomba, a redinner programmal. Egy éve fejlesztik az alkalmazást, ami egy online étlaphoz hasonlítható: tartózkodási hely függvényében kidobja a közeli ételvásárlási lehetőségeket.

A redinner letöltése után elég regisztrálunk (hiszen az alkalmazás a helyzetünkhöz mérve mutatja a lehetőségeket) és innentől kezdve éttermek, kávézók és csemegeboltok kínálatából tudunk válogatni.

Az említett alkalmazás több kilónyi elpazarolásra váró ételt tudna visszaforgatni a fogyasztóknak, amivel csökkenne a pazarlás, az éttermek bevétele növekedne és a fogyasztók is egyszerűbben tudnának olcsón friss ennivalóhoz jutni. Az app talán szeptembertől indul, először Androidon, majd IOS-en is. Ezzel több tízezer adag ételt lehet megmenteni a kidobástól.

cikk forrása: index
képek forrása:superthumb.com,lingvistov.com

 

A szerzőről