Pp kicsi 45
2018-07-20
6 compelling secrets wordle copy 2 2

Gólya kisokos: hol, mit, merre, miért?

Üdvözlünk minden gólyát ezzel a súgóval.


Szeretettel üdvözünk minden gólyát! Van köztetek olyan, akinek Szeged városa ismerős, ám van, akinek a hely teljesen új, és mindent fel akar fedezni. Ha az utóbbiak közé tartozol, és még ötleted sincs, hogy hol kezdjed, itt van pár tipp, hogy merre érdemes menni, hol érdemes kezdeni a felfedezést.

Étkezés:Ne essetek bele abba a hibába, amibe szinte minden egyetemista beleesik (értem itt a tészta-párizsi-virsli szent háromságát). A városban rengeteg helyen lehet nagyon jó áron ebédhez jutni. Kezdetnek ott az egyetemi menza, ahol 300 forintért juthatsz friss ebédhez. A rendszer rendelős, előre kell leadni, a menü napi szinten változik. Ha elfelejtettünk volna rendelni, ne csüggedjünk: a Kapocs ételbárban is igen olcsón juthatunk ebédhez. Itt, az alacsony ár mellett adományozási rendszert vezettek be, de még így is olcsón kijöhetünk. Ezen felül még rengeteg kifőzde várja a diákokat kedvezményes árakkal, így érdemes szétnézni és hanyagolni a tésztát tésztával.

Fénymásolás:Annak ellenére, hogy a BTK épülete körül rengeteg fénymásolót találhattok, ne feledkezzetek el arról sem, hogy rendelkeztek jegyzettámogatással, valamint a könyvtárban is kedvezményesen tudtok fénymásolni. Egyes szakokon az oktatók a kötelező olvasmányokat a Nemestakács utcai fénymásolóban hagyják: ott egy listát átnézve juthattok hozzá az olvasmányokhoz, valamint lehetőség van törzskártya kiváltására, amely későbbiekben kedvezményekkel jár. 

Kávé:A TIK kávézóján kívül az Ady térhez közel még sok másik kávézó is fellelhető. Ezek esténként bárként funkcionálnak, de napközben sok diák és oktató tér be pár falatra, kávéra és eszmecserére. Érdemes kiváltani a Radnóti kártyát, ugyanis a Nyugiban kedvezmények várnak titeket. Ne feledkezzetek meg azonban arról, hogy csütörtök és péntek este a hely zsúfolásig van, így ha az esti programot is oda szerveznétek, érdemes asztalt foglalni.

Közlekedés:Ha szociális helyzet alapján jogosultak vagytok bérletre, akkor ez rátok nem vonatkozik. Akik viszont bliccelni próbálnának: ne tegyék. Szegeden sokat járnak az ellenőrök, és elég komolyan veszik a kihágást, nagyobb problémátok lehet belőle, mint elsőre hinnétek. Tehát érdemes befektetni a bérletbe, vagy egy kerékpárba. Ne felejtsétek el: Szegeden járnak éjjeli buszok, mivel a megszokott közlekedés 22:00 körül leáll.

Buli:Természetesen a bulikról is szót ejtünk, mert a tanulás és órára járás mellett ez is fontos. A BTK hetente tartja a hivatalos BTK – ZMK bulit a JATE-ban. Ezen kívül iratkozáskor kapott kuponokkal látogathatjátok a JATE klubbot más estéken is. Az egyetemi szórakozóhelyen koncertek is szoktak lenni. Ám ha nem vagy az a nagy klubba járós típus, és megőrjít a tömeg, semmi gond: a Grand kávézóban rengeteg olyan kulturális programmal összekötött buli vár, amely egy alternatívabb közönséget céloz meg. Ezen felül egy sörre bárhova be lehet ugrani, széles a választék.
 

 

SZTE filmklubb:Az SZTE diákjai heti rendszerességgel szerveznek filmklubot az Auditorium Maximumban. Ha aznap nem érsz rá a közös filmnézésre, mozilátogatásra is van lehetőség, amelyet az egyetem szervez. Ilyen alapon lehet múzeumot, előadást, kiállítást és fürdőket is látogatni, tehát érdemes követni a facebook oldalt valamint az egyetem honlapját.

Bál:Februárban a bölcsészeknek megszervezik a Bölcsész- bált. Ezt a rendezvényt a Gólyabál előzi meg, ám a Bölcsészbál ennél sokkal hivatalosabb és elegánsabb. Érdemes előre félretenni a pénzt ruhára, cipőre, hiszen a rendezvény megkívánja az elegáns viseletet. Vacsora és sétálójegy is váltható az eseményre.

Élményekben és sikerekben gazdag első évet kívánunk Szegeden!

képek forrása:shau.dvrlists.com,lifelearning.mit.edu,tottallyuniquelife.com
 

A szerzőről