Pp kicsi 45
2018-09-25
42386

Tanévnyitó ünnepség a Zeneművészeti Karon

2016. 09. 05-én a Zeneművészeti Karon is megtartották a tanévkezdéshez elengedhetetlen nyitó ünnepséget.

A megnyitó alatt Prof. Dr. Tóth Péter dékán úr mondott beszédet, melyet egy kis történelmi áttekintéssel kezdett, hiszen idén kereken 100 éve már, hogy a Zeneművészeti Karon elindult az első tanév.
Beszámolt arról is, hogy az épület felújításáért tervezett projektről még nincs információja, de ez nem sokáig marad így.Beszédében értékelte az előző tanév sikereit, számos hallgató nevét is megemlítette, akikre a kar büszke lehet, hisz rengeteg versenyben előkelő helyezéseket értek el.Továbbá kijelentette, hogy a tavalyi évben oly népszerűvé vált az orvostanhallgatók zenei képzése, hogy ezt ebben az évben is folytatni foglyák, sőt kiterjesztik más SZOTE-s karokra is. Szó esett még a tanszékvezetők és a tanárok cseréjéről is. Külön figylemet szentelt Prof. Szecsődi Ferenc,tanszékvezető egyetemi tanárnak aki immár 40 éve dolgozik a Zeneművészeti Kar épületének falai között.Majd az ide év tervei következtek, amik között szerepel jónéhány verseny, számos mesterkurzus illetve hangszerbeszerzések is.
Ezután az elsősökhöz intézett szavai következtek. Felhívta a gólyák figyelmét, hogy a Zeneművészeti Kar az egyik, ahol senki sem tanít, de mindenki tanulhat mindenkitől és hogy készüljenek fel mert ez lesz “életük leghasznosabb és legfelszabadultabb időszaka”. Az évnyitó lezárásaként pedig a gólyaeskü következett, melyet Czifra Dániel, a Hallgatói Önkormányzat elnöke prezentált az elsőéveseknek.  

Kép: mult-kor.hu

 

A szerzőről