Pp kicsi 45
2018-06-19
Kh

„Live your dream” – avagy verseny a Kovácsháza Hangja címért

Tehetségkutatót szerveznek Mezőkovácsházán az ősz folyamán, amelyre bárki jelentkezhet.

Idén egy, a közösséget is érintő álom valósul meg a Békés megyei településen.
Gál Tünde, a rendezvény szülőanyja így részletezte az elképzelését:

„Évek óta a mottóm az, hogy ne álmodjuk, hanem éljük az álmainkat. Nos, ez is egy álom volt, még pedig azon az éjjelen, amikor a Duma”Színház a 25 éves jubileumi előadására készült a szomszédságunkban. Ekkor álmodtam, hogy városunkban tehetségkutatót rendeztünk. Bár merész ötletnek tűnt, mégis elmeséltem másnap a Kalocsa Róza Művelődési Központ vezetőjének, akinek igazán megtetszett, így elhatároztuk, hogy valóra váltjuk. Varga Gusztáv polgármesterrel egyeztettem is az eseményről, az ő tetszését is elnyerte a program, felajánlotta támogatását. A versenyt két korcsoportban hirdetjük meg: 14 év alatt és 14 év feletti korosztály szerint. A zsűrizés is így zajlik majd, tehát a „megmérettetés” végén két nyertest hirdetünk, akik a Kovácsháza Hangja cím elnyerése által egy éven át képviselik majd városunkat az itthoni és testvérvárosi eseményeken egyaránt. A polgármester, illetve az önkormányzat felajánlásának köszönhetően a 14 év alatti korcsoport nyertese 50, míg a 14 év feletti csoport győztese 100 ezer forint pénzjutalomban részesül.”

A jelentkezés szeptember 5-én indult és november 3-ig tart.
A kovacshazahangja@gmail.com e-mail címre kell küldeni az alábbi adatokat:
- Név:
- Születési hely, idő:
- Lakcím:
- Foglalkozás:
- Énekelni kívánt dalok (minimum 3 db):
- Áramigény (hangszer):

Bárki jelentkezhet (tehát nemcsak mezőkovácsházi és Békés megyei lakosok), aki úgy gondolja, hogy kellően rátermett és megmutatná az énektudását a nagyérdeműnek. Mindkét csoportba 30-30 főt válogat be egy szakmai zsűri a hétvégi bemutatók alkalmával. A produkciókról felvételeket készítenek, amelyeket feltöltenek a kezdeményezés Facebook-oldalára. Ezek közül a publikum öt-öt, a versenybizottság pedig tíz-tíz produkciót juttat tovább. A tizenöt-tizenöt esélyes decemberben élőben mérkőzik majd meg az egy-egy fődíjért. A győztesek a nyeremények mellett egy évig büszkén viselhetik a Kovácsháza Hangja címet, valamint részt vehetnek különböző városi programokon.
A válogatók helyszínéről és időpontjáról válaszüzenetben értesítik a jelentkezőket. Zenei alapot mindenki vigyen magával valamilyen adathordozó eszközön! Külön kérés esetén a szervezők próbálnak segíteni a beszerzésben.
További részletekért és friss információkért cserébe érdemes követni a rendezvény hivatalos közösségi oldalát.

Kép: www.facebook.com/kovacshazahangja

A szerzőről