Pp kicsi 45
2018-06-19
Programguru.hu

6. Bortér Szegeden

Hatodik alkalommal borozhatunk közösen Szegeden.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Őszi Bormustrát a Dóm téren szeptember 14. és 18. között.

A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényen Magyarország legkiválóbb bortermelői gyűlnek össze az egyéb programokkal díszített borkóstolásra. Kiváló borbarát és borszakértő emberek hozzák el hazánk borkultúráját Szegedre. A finom nedűkön kívül koncertek és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

 

A zenés programokat szimfonikus zenekarok kezdik. Ezenfelül táncház és egyéb zenekarok is szórakoztatják a klasszikus és a népzene kedvelőit egyaránt. Továbbá fellép a The Blacbirds, amely egy Beatles tribute zenekar és a Pumpkins, tehát a szervezők a jazz, swing és a könnyűzene kedvelőinek is készültek programokkal.

Idén a művészetek és a bor kapcsolatát szeretnék bemutatni a szervezők, Hamvas Béla: A bor filozófiája művének idézetével védjelzik az idei borteret. Azon kívül, hogy a kulturális borfogyasztás népszerűsítésén kívül azt is célként tűzték ki, hogy elemezzék a bor és a művészeteknek kapcsolatát, valamint be is mutassák felolvasásokkal és kiállításokkal.

 

A kulturális programok mellett a sokszínű kirakodóvásár és finom falatok is várják a látogatókat.


Érdemes mindenképp kinézni, hiszen idén valóban nagyszabásúvá nőtte ki magát az rendezvény, és sok az érdeklődő. A visszaváltható kisebb méretű borospohár 350 forint, míg a nagyobb, nem visszaváltható 500 forint, amelyet a rendezvény területén tudunk megvásárolni, és akár haza is vihetjük emlékként.

Mindenkit sok szeretettel vár a szegedi Őszi Bormustra a Dóm téren még vasárnap estig!

 

képek forrása: bortér.hu, programguru.hu, szegedma.hu

A szerzőről