Pp kicsi 45
2018-07-20
Hotfog.hu

Amerikai horror történetek

A rettegés folytatódik!

A nagysikerű és igen egyedi sorozat rajongói most ismét örülhetnek: elkészült kedvenc sorozatuk hatodik évadjának első része. Ez az évad is hű marad a koncepcióhoz: adott egy kerettörténet, kedvenc színészeinket is viszontláthatjuk és a megszokott főcímdal is felcsendül.

Nézzük, mi volt eddig! Az első és egyben debütáló évad a kísértetjárta ház, a Murder House kliséje köré épült, izgalmas csavarokkal. Ezután érkezett a gore elemekkel tarkított Asylum, majd New Orleans boszorkányai csengettek a Coven ajtaján. Ezután fellépett a Freak Show, cirkuszi mutatványosokkal és legendákkal. Az utolsó évad számomra kicsit zavaros volt, ám a végén belemelegedtek az alkotók a témába: a Hotel várta lakóit Lady Gaga szereplésével.Az idei évad kerettörténete My Roanoke Nightmare – A true American horror story nevet viseli, maga az évad pedig a Roanoke nevet kapta. Az alkotók elgondolása azokon a műsorokon alapul, amelyekben az érintettek megvallják, hogy mi történt velük, majd a történetet színészekkel rekonstruálják. Itt egy pár kezdi el mesélni (Lily Rabe és Andre Holland), hogy mit éltek át, amikor megvették az álmaik otthonának szánt házat a semmi közepén. Nagyon boldogok voltak, egészen addig, amíg el nem kezdtek fura dolgokat látni és hallani. Az első rész nem ad különösebb okot az izgalmakra: titokzatos ugyan, de még korai lenne azt mondani, hogy érdekes vagy éppen érdektelen lesz. Egy biztos, a rajongók már nagyon várták ezt az évadot, s kíváncsian fogjuk követni az eseményeket, valamint azt is, hogy kedvenc színészeinket most milyen karakterek szerepeibe bújtatta Ryan Murphy és Brad Falchuk.

A rendezőpáros ezenkívül még egy sorozat második évadjával jelentkezik, ez pedig a Scream Queens. Még nem tudni róla sokat, ám az biztos, hogy ijesztő és vicces is lesz egyben, visszatérő színészekkel. A helyszín a diákköri házból áthelyeződik egy kórházba és három évvel később játszódik, mint az első évad. Aki elmulasztotta volna a korábbi részeket, annak is csak ajánlani tudom a hangosan nevetős, klisés vicces szál mellé szépen bevezetett titokzatos gyilkosságok felderítésének ügyét. Reméljük, hogy ez az idei is hasonlóan szórakoztató lesz!
 

 

képek forrása:hercampus.com, hotdog.com,horrordomain.com

A szerzőről