Pp kicsi 45
2018-07-20
Transom.org

Utazz olcsón!

Tippek utazóknak

Sok ember csodálkozik azon, hogy társaik milyen sokat utaznak repülővel. A köztudatban még él az, hogy repülővel utazni iszonyatosan drága; de akkor mégis hogy lehet, hogy ennyi ismerősünk megy és csíp el olcsó utakat? Egy jó kirándulásnak, pár napos városnéző túrának nem kell drágának lennie ahhoz, hogy eljuss oda, ahová szeretnél és mindent láss, amit szeretnél.

1. Figyeld az oldalakat!

Senki nem híve a hírleveleknek, ám nem árt feliratkozni pár fapados járat és utazási iroda hírleveleire, mert olykor valóban nagyon jó ajánlataik vannak. Ráadásul gyakran küldenek szelvényt, amelyet fel tudsz használni jegyvásárláskor. A fapados járatok listája pedig elég hosszú, nem nehéz jó ajánlatot találni.

2. Figyelj a részletekre!

A fapados járatok úgy tudnak olcsón utaztatni, hogy az egyéb szolgáltatásokért számolnak fel busás összegeket, de egy kis odafigyeléssel ezek kiszűrhetők. Ha például nem kéred a külön reptéri biztosítást, vagy elfogadod a helyet, amelyet kínálnak, vagy nem viszel feladható poggyászt, csak kézit, akkor elég jól le lehet szűkíteni az árakat és a végén valóban csak a jegyet kell figyelni. Ezenfelül érdemes figyelni, hogy van-e lehetőség online becsekkolni, mivel egyes társaságok a helyszínen történő becsekkolásért is számolnak fel szolgáltatásdíjat.3 .Utazz szezonon kívül!

Tengerpartra megéri menni szeptemberben, mivel a szezon utolsó hetében már igen olcsón lehet jó ajánlathoz jutni. Az idő ilyenkor még meleg, kevesebb a turista, de nem kihaltak a nyaraló célállomások. Európai városokba megéri utazni ősszel vagy tavasszal. A szezon a nyár, ünnepek, és a május első hete. Ha ezeket kerülöd, akár 8 000 forintból megjárhatod Berlint oda-vissza.

4. Foglalj előre!

Ha tudod, hogy szeretnél valamit megnézni, érdemes hónapokkal előbb lefoglalni a jegyet. A szervezés necces lehet, hiszen nehéz bármit előre megmondani, de elhatározás kérdése. Ha ősszel mész várost nézni, és ezt be tudod iktatni, akkor szeptemberben lefoglalni a jegyet novemberre teljesen megéri.5. Szállás

Bár a hostelek a legkényelmesebben elérhetőek, sokat kérnek, főleg szezonban. Ha nem akarsz Couchsurf-ölni, akkor regisztrálj az AIRBNB-re. Ezen az oldalon nem csak hostelek, hanem magán emberek adnak ki szobát vagy épp az apartmanjukat. Olcsóbb, barátságosabb megoldás. A legjobb: ha többen mentek és közösen le tudtok foglalni kisebb szerencsével egy lakást nagyon kedvező áron és így senkit nem kell kerülgetnetek. Ráadásul tudtok főzni is, így azon tudtok spórolni.

6. A helyszínen

Ne felejtsd el: a Tour info pontoknál ingyen kapsz térképet, amelyben általában a város látnivalói is benne vannak. A városon kívül és belül egyaránt igaz, hogy ha bármit meg szeretnél nézni, nem érdemes szervezetten menni, mert valószínűleg olcsóbban kijössz, ha elmész a helyi busszal és csoport nélkül vágsz bele. Minden városban vannak olyan múzeumok, amelyek bizonyos napokon ingyen látogathatóak. Egy kis leleményességgel és internetes tájékozódással sok jó lehetőséget talál az ember. Étkezéskor figyeljünk oda, hogy a főtértől távolabb eső helyekre üljünk be: lehet, hogy a kiszolgálás angolul nehézkesen fog menni, de biztos, hogy finom, helyi jellegű ételt kapunk normális áron. Ezen felül nézd meg előre a távolságokat, amelyeket meg kell tenned: sok helyen lehetőség van pár napos bérlet kiváltására. Hidd el, egy véletlen esőzés vagy egy egész napos túra után nem lesz kedved visszasétálni a szállásra, inkább villamosra, vagy buszra szállnál. A taxit lehetőség szerint kerüld.  A jó szervezés mindig kifizetődő.

 

 

képek forrása:linkedin.com, dreamtravel.com,transom.org.com

A szerzőről