Pp kicsi 45
2018-07-20
1jwwo6

Sorozatok és komédiák – Mit nézzünk?

Indul a Haters back off, elindult a Fleabag, a Shameless pedig folytatódik.

A rövid, vicces sorozatok, amelyeket az ember két óra között gyorsan lepörget, mindig nyerők. Szerencsére a paletta széles, így sit-comok garmadájából válogathatunk. Ám most kicsit új ízekkel rendelkező két fiatal sorozatot ajánlunk –a közös bennük az, hogy bár komikusak, mégis erős üzenetet közvetítenek.

 

Fleabag


A már elindult brit sorozat főhőse Bolhazsák (Fleabag), akinek nevét nem tudjuk, és a stáblistán is így szerepel. Az ő napját követhetjük végig, villanásokból, vágásokból értesülhetünk korábbi döntéseiről: főhősünk pedig mindeközben kikacsint ránk és szarkazmussal és humorral fűszerezve narrálja az eseményeket. A sorozatban szereplő lány esetlen próbálkozásain és lépésein  keresztül lassan kirajzolódik előttünk a fő probléma: a nő, aki retteg az elmúlástól és attól, hogy később már szexuálisan nem fogják kívánni. Mégis hibát hibára halmozva próbálja élni az életét, dönt, megy, dolgozik és a nap végén, bármilyen próbálkozást is láttunk, bármennyire is viccelte el a helyzetet vagy épp jegyezte meg véleményét elég csípősen: egyedül van. Valahogy a sorozatban szereplő karakter mögött, a mindig vicces, és mindent félvállról vevő Fleabag körül ott a mérhetetlen magány és szomorúság. Nevetünk, majd mi is rájövünk, hogy már csak kínunkban tesszük, mert valójában bőven vannak problémái a főhősnek.

 

Haters back off!


Az október 14-én startoló Netflixes sorozatot melegen ajánlom az előzetesek alapján bárkinek, aki követi a közösségi médiát. A főhős, Miranda, az abszolút nem tehetséges, de annál nagyobb hírnévre vágyó lány elindul az úton, hogy felfedezzék. YouTube csatornát indít, ahol énekel, majd ezzel együtt meg is indulnak a gyűlölködő kommentek, ami elindítja főhősünket és családját a hírnévért vívott harcban. Úgy tartja, hogy tehetséges, csak ezt még mások nem tudják. Gyors poénok és a 15 másodperc hírnév, a Netcelebség szórakoztató villámháborújának ígérkezik az epizódonként félórás vicces show.


A Shameless ott folytatódik a hetedik évaddal, ahol azt egy évaddal ezelőtt abba hagyták. Frank előkerül a tóból, Lip az elvonóból, Debbie az anyaságra összpontosít, Fiona pedig dolgozik. Az akadályok és drámák már az első részben kezdenek kibontakozni, szóval egy újabb pörgős, és drámától túlfűtött évad vár ránk. Érdemes követni!

 

 

képek forrása: seriesparaassistironline.org,eonline.com,comingsoon.net,lyricsoundtrack.com

A szerzőről