Pp kicsi 45
2018-07-20
Emotionheader

Miért vegyünk natúrkozmetikumot?

5 érv a natúrkozmetikumok mellett.

Mindenki találkozott már a natúrkozmetikum kifejezéssel a drogériákban, webshopokban vagy akár divatos cikkekben. Nagyjából, hála az erős marketingnek, be is tudjuk határolni, hogy mi is a natúrkozmetikum. Fontos, hogy ne csak az alapanyag legyen természetes, de önmagában a kivitelezés is legyen környezettudatos, ne teszteljék állatokon, ne tartalmazzon mesterséges illat-és színezék, valamint adalék anyagokat, ám mégis kíméletesen tisztítson és óvja a bőrünket.
A pro és kontra lista hosszú és vaskos. Mi most mégis a “mellette” tábort erősítenénk ezzel a kis összefoglalóval.

1.Természetesség

Fürdés közben sosem gondolunk bele abba, hogy mennyi mesterséges anyagnak tesszük ki a bőrünket. Ez a mennyiség hirtelen feleslegessé válik, ha belegondolunk, hogy éppen tisztálkodunk. Ráadásul napközben a szennyeződések, a környezet, a levegő, a víz nem kíméli a bőrünket és a hajunkat sem. Nem lenne éppen ezért jó érzés tudni, hogy a fürdéssel lemossuk ezeket a szennyeződéseket és nem helyettesítjük egy másik mesterséges anyaggal? A természetes szappanok lágyan és kíméletesen tisztítanak: nem érnek kevesebbet a tusológélnél, ám mégis természetesebbek és kíméletesebbek

 

2. Számolj le a száraz bőrrel!

Ha a bőröd hajlamos a szárazságra és allergiás reakciókra, érdemes elgondolkodni azon, hogy talán a testápolód nem segít az ügyön. A különböző természetes vajak, mint a kókusz, kakaó vagy shea megtalálhatók a mesterséges testápolókban is, ám természetes formájukban sokkal jobban tudnak hatni, kedvezőbb a felszívódásuk és valóban táplálják a bőrt. Ráadásul a hosszantartó ápoltság mellett isteni illatukkal is kényeztetnek minket.

3.Környezettudatosság

Érdemes belegondolni, hogy a kádból kiengedett víz hova távozik, illetve hogyan tudnánk újrahasznosítani. A természetes kozmetikumok kisebb mértékben szennyezik a vizet, ráadásul sokszor a csomagolóanyaguk újrahasznosítható, így semmi sem fog kárba veszni.

4.Az állatokat szeretjük!

És mivel szeretjük őket, ezért nem akarjuk, hogy a kedvenc samponunkat rajtuk teszteljék. A natúrkozmetikumok egyik nagy előnye az, hogy ezeket nem tesztelik állatokon, így nyugodtan használhatjuk őket, bűntudat nélkül

5.Design

A sok, komoly érv mellett most szóljunk pár szót arról, ami a termék egyik legfontosabb eleme: a design. A natúrkozmetikumokat eszméletlen édes és jópofa kiszerelésben tudjuk beszerezni, ami által nem csak a bőrünk és a környezetünk lesz boldogabb, de fürdőszobánk dísze lehet egy-egy tubus vagy tégely. Édes betűtípusok, papírcsomagolások, vidám idézetekkel szemet gyönyörködtető szappanok: ide veletek! Arról nem beszélve, hogy milyen izgatottan lehet várni a postást a szappanunkkal. Az online webshopok ugyanis gyors kiszállítással működnek, így egy-egy termelőtől már másnap megkapjuk a terméket, és már próbálhatjuk is.

 

 

képek forrása: pinterest.com, newberrynaturals.comemotionheader.com,aphotecary.com

A szerzőről