Pp kicsi 45
2018-04-22
24.

10. jubileumi Kettőnégy Gumizsiráf-díjátadó és Halloween

Idén is megrendezik hazánk egyik legegyedibb és leghangulatosabb könnyűzenei díjátadó műsorát: fergeteges buli, vicces jelmezek, rengeteg fellépő és még több filmzene.

„Hogy repül az idő, te jó Isten! Jövőre már a tizenegyedik Kettőnégy Gumizsiráf-díjátadó közeledik, ebből következik, hogy idén jubilálunk!” ­– Bizony, október 31-én tizedik alkalommal bonyolítják le Budapesten eme nagyszerű ünnepélyt, amelynek a Dürer Kert Nagyterme ad otthont.
Mint minden évben, 2016-ban is remek témát találtak ki a szervezők: most a filmzenékre esett a választás. Tizennyolc feltörekvő, underground magyar zenekar az általa választott, legalább három dalt formál át metálosított verzióra, illetve a saját képére, de akad olyan is, aki nyolc számot gyúrt egybe. Mindemellett még be is öltöznek az adott mozgóképekhez kapcsolódóan, így a megjelenő vendégeknek is ajánlott maskarát ölteniük.
Néhány klasszikus már ki is derült: a Balu kapitány, a Ghost busters, a Nagy utazás, a My heart will go on, a Time of my life, a Grease és a Knight Rider módosított főcímdala biztosan elhangzik majd a színpadon.
Mivel kiszivárgott, így a rendezők elárulták, hogy maga Quentin Tarantino is meghívást kapott a gálára. Továbbá Nicole Kidman, valamint Sarah Jessica Parker is elfogadta a felkérésüket és műholdas kapcsolat segítségével díjakat adnak majd át. A többi díjátadó személyről még nem rántották le a leplet, de annyi bizonyos, hogy ők is közismert filmszínészek.

A fellépők listája ebben az évben is kellően változatosra sikeredett: a nagyérdeműt az Anderson Pose, az AWS, a Fatal Error, a Flatband, a Jazzékiel, a Kies, a Konyha Jónás Vera közremőködésével, a Néhai Bárány, a New Friend Request, az Orient Fall, a River of Lust, a Run Over Dogs, a Satelles, a Stubborn, a Sunset, a Téveszme, az Uzipov és a Wrong Side fogja szórakoztatni.

A már jól megszokott módon ismét hat kategóriát hirdettek meg:
- Az év zenekara
- Az év albuma
- Az év EP-je
- Az év fesztiválja
- Az év új klipje
- Az év ifjú titánja

Mindegyiknél hat-hat banda közül lehet kiválasztani a szerintünk arra érdemeset. A jelöltekre a hivatalos honlapon lehet szavazni hétfő délig.

A ceremóniát levezénylő két műsorvezető, akiket már szinte senkinek sem kell bemutatnunk:
Csongor Bálint és Szujó Dániel.

A szervezők szerint „amire számítani lehet: díjak, enyhe bódultság, habkönnyű mámor, filmrendezők, Tarantino-imitátorok, közelbe révedő tekintetek, megfontolt köszönőbeszédek, magasztos mondanivalók, diszkrét üdvözlések, csilingelő hangú énekesek, fülbemászó gitárosok, sztenderdtáncok, zsánerarcok, vonzó basszusgitárosok, könnyed légiesség, lélegzetelállító dobosok, pleasuredome, elbűvölő billentyűsök, kéj, akrobatikus mutatványok, összecsendülő pezsgőspoharak, metál, jókedv, grúz konyak, dekoratív nők, elegáns férfiak, csillogás, tündöklés, pompa, röviditalok, ragyogás, gyönyör, fényűzés és hányás.”

A hétköznapra nézve aggodalomra semmi ok, hiszen (a) másnap, november 1. is munkaszüneti nap, így mindenki nyugodtan kipihenheti az este szerzett fáradalmait.

Jegyárak:
Elővételben: 1.000 Ft
Helyszínen: 1.500 Ft
Belépőjegyek online a Tixa rendszerében, illetve személyesen a Dürer Kert jegypénztárában (nyitvatartási időben) vásárolhatóak.

További információk és a részletes program a rendezvény Facebook-eseményében található meg.

Mindent összevetve: aki bírja a metalt, odavan a jó filmzenékért és szeretne egy hatalmasat bulizni, annak október 31-én a Dürer Kertben a helye!

A végére pedig itt egy rövidke ajánló:

Kép: www.facebook.com/KETTŐNÉGY-102595563114120

A szerzőről