Pp kicsi 45
2018-04-22
4f886c4fb0c3259fc2ff6a2e84a81e02

5 borzalmas film

5 olyan rossz film, amit látni kell.

Ismét eljött az az időszak, amikor helyet adhatunk mindennemű horror-rajongásunknak, hiszen beköszöntött a Mindenszentek – és az igen populáris Halloween – estéje. A kosztümös partik helyett a csendes filmezős estét előnyben részesítőknek itt egy lista, hogy az igazán ijesztő filmekkel eltelve mivel zárják az estet. Öt igazán rossz horrorfilm következik, ami csak arra vár, hogy valaki véletlen rájuk akadjon.

1. Gyilkos mulatság

Filmünk főhőse, Christopher annyira magányos és elszánt, hogy egy utcai szórólapon hirdetett Gyilkos mulatság nevű buliba megy el Halloween éjszakáján. Mint kiderül, a buliban kiégett művész szakos egyetemisták várják leendő áldozatukat, akit művészi módon fognak megölni.  A harc elkezdődik, mi pedig nem értjük, mi történik és miért. Egy-két vicces jeleneten kívül a film egy káosz. Ha igazán semmitmondó filmet akartok látni Halloweenkor, akkor mindenképp ezzel kezdjétek.

2. Gyilkos kobold

Nincs horror fura teremtények nélkül! Mivel a jól bevált vámpír-zombi-boszorkány-szellem paletta olyan elcsépelt: vegyük elő a koboldot. A lepukkant külvárosi házba beköltöző családnak fogalma sincs arról, hogy a pincében egy kobold lakozik, akit az előző tulaj magára haragított. Az egész film alatt azt láthatjuk, ahogy egy kobold terrorizálja és lemészárolja a lakókat. Érthetetlen, hogy ez a mestermű hogy kaphatott ilyen rossz kritikákat.

3. Ouija

Az ígéretes cím és téma senkit ne tévesszen meg. Borzalmas színészi játék, ijesztően rossz történet és még annál is hátborzongatóbb effektek jellemzik ezt a filmet. Az alkotás középpontjában egy baráti társaság áll, akik egy Ouija tábla segítségével sötét erőket szabadítanak fel. A filmnek természetesen második része is van, de szerintem egy is elég.

4. The Purge

Annak ellenére, hogy a több részesre duzzasztott film alapötlete nem rossz, a Purge első része számomra egy rejtély. A filmben egy estére, nagyjából 12 órára mindenki kiélheti büntetlenül minden agresszióját, ezzel megtisztítva a társadalmat és a többi napon a béke uralkodik. A filmben szereplő család feje biztonsági rendszerekkel foglalkozik, amelyek minden ellen védenek, és elég szépen virágzik az üzlet. Ezzel szemben, amikor a család belekeveredik egy leszámolás kellős közepébe, a támadók olyan gyorsan szedik le a fémajtót, mintha kartonból lenne. A filmben borzalmas színészi alakításokat láthatunk, és a logika sem volt az erőssége a készítőknek. Inkább az ijesztő benne, hogy hihetetlenül fel tudja idegesíteni a nézőt.

5. The loved ones

Lola, a végzős gimis lány elhív egy srácot a végzős bálra, ám a fiú nemet mond. Azt viszont nem sejti, hogy Lola pszichopata, pont úgy, mint az apja és el fogják rabolni. A váratlan fordulat után egy hosszú és igen elcsépelt gore horrorba torkolló kínzást látunk. A film unalmas, sablonos és semmi említésre méltó vagy érdekesebb fordulat nem történik benne. Teljesen érdektelen és visszaadja azoknak a horrorfilmeknek a hangulatát, amelyeket CD-ken cserélgettünk gimiben, és bár mind ugyanolyan volt, mégis megnéztük, mert reméltünk tőlük valamit.

képek forrása: wikipedia,fox.com,weeatefilm.com,wtfilm.com,theirishtime.com,pinterest

A szerzőről