Pp kicsi 45
2018-06-18
Corfu0

#TRAVEL – Görögország, Korfu

Tovább folytatva az utazást a mesés Görögországban, most Korfu szigetéről hoztam egy kis beszámolót.

Görögország észak-nyugati részén található Korfu-szigete, az északi részéről már Albánia partja is jól látható. Érdekes lehet, főleg a Magyarországról odalátogatóknak, hogy a sziget mérete mindössze akkora, mint a „magyar tenger”, vagyis a Balaton. Ezt akkor érzékelhetjük leginkább, amikor az egész Korfut körbejáró kiránduláson veszünk részt, és hamar azon kapjuk magunkat, hogy az északi részéről kb. 2 óra alatt már is a déli parton vagyunk. Persze ez az utazás ennél jóval több időt igénybe vesz, hiszen igaz, hogy 1 nap alatt akár többször is körbejárhatnánk, viszont ahhoz, hogy megcsodáljunk minden elénk táruló látványt és bejárjuk a mozgalmas városokat, ez az 1 nap is kevés.

A szigetre érkezhetünk komppal, illetve repülőgéppel is. Minden esetben Korfu városába fogunk megérkezni. (A sziget és a főváros is ugyan azt a nevet viseli, hasonlóképpen, mint például Lefkada.) Ha nem itt foglaltunk szállást, akkor érdemes a későbbiekben ide visszalátogatni, hiszen azt az élményt is átélhetjük, amikor felettünk pár méterrel száll el a hatalmas, dübörgő hanggal egy repülőgép, ami éppen a landoláshoz készül. 

Ezt a látvány a sziget egyik öblében húzódó hosszú, keskeny sétálóút teszi lehetővé. 

Tovább haladva kihagyhatatlan kilátás tárul elénk, ha megállunk egy bizonyos kis kilátóban, aminek a neve nem más, mint Paleokastritsa. Míg Korfu a sziget keleti oldalán található, addig ez az igazi kacifántos görög névvel ellátott öböl a nyugati parton. Lent a kikötőben lehetőségünk van hajót is bérelni, vagy befizetni egy kirándulásra, ahol a part mentén haladva visz minket, adott esetben, akár egy tengeralattjárónak is kialakított jármű, aminek az aljába, ha lemegyünk, a víz alatti világot is megismerhetjük, majd a fedélzetre visszatérve a csodás, sziklás partszakasz látható. Partraszállás után, ahogy haladunk tovább, fentről, egy kilátónak is kialakított étteremből tárul elénk a meseszép látvány és a jól kirajzolódó, szív alakú öböl.

Végül egy várost szeretnék kiemelni, ami az északi részen található. Sidari a neve, és egy igazi bulis, fiatalos, kirándulási lehetőségekkel teli üdülőváros. Éjszaka megtelik élettel, és egymást sorra követik a jobbnál jobb bárok, ahol kivétel nélkül remek zenék szólnak, akár mindenhol különböző stílusban, tematikus estéket is rendeznek. Mindemellett számos étterem, és ajándékbolt is található, így a vásárlási kedv is bőven megjön egy elfogyasztott gyros után, a megkezdett koktélozás előtt. Ehhez a kisvároshoz több öböl és partszakasz is tartozik, így nem lehet megunni a strandolást. Itt található a Canal D'Amour is, ami egy hatalmas sziklával körülvett öböl, amiről azt lehet tudni, ha egy szerelmes pár beúszik a természet vájta alagútba a sziklák között, és megcsókolják egymást, akkor örökre együtt maradnak. A nevét is erről a mondáról kapta. 

Az esti órákban nem csak a szórakozóhelyeket érdemes járni, hanem mindenképpen emlékezetes élmény a lenyugvó napot a narancssárga, vörös árnyalatait váltva végigkísérni, amíg szépen lassan a „tenger alá” bukik.

A szerzőről