Pp kicsi 45
2018-06-20
Pinterest

"Cukrot, diót , mogyorót..."

Mi kerüljön a csizmába decmber 6-án?

Annak ellenére, hogy mi már felnőtt, komoly egyetemisták vagyunk, azért még mi is örülünk, ha  egy- két gyermekkort idéző apróságot találunk a cipőnkben Mikulás napjára virradva. Íme egy kis összeállítás, hogy mit érdemes a cipőkbe rejteni a lakótársainknak.

1. Bármi, ami pici és finom
Falatka csoki, kis cukorka, esetleg ezekből egy pici csomag: mindig nyerő ötlet. Ráadásul olcsón megússzuk, hiszen egy tasak csokoládéban több falat is van, így több csomagot tudunk készíteni.

2. Ha nem "mérgeznénk" egymást

Ételallergiásoknak, cukorbetegeknek és az egészséges életmód elkötelezett híveinek: jöhet a klasszikus "diót-mogyorót", egy kis mandarinnal megfejelve. Ízletes, reggelire is remek, mégsem teng túl a cukortól és a mesterséges adalékanyagoktól. Ha nagyon bele szeretnénk melegedni a meglepetésbe, még egy-egy zabszelet is becsúsztatható a csomagba.

3. Dísz és dekoráció

Kézzel készített díszt is csempészhetünk a cipőkbe: faakasztós díszt a karácsonyfára vagy egyéb apróságot. Ez már előrevetíti a karácsonyt is és megkímél minket a plusz kilóktól.

4. Pipereholmi

Lányoknak apró szappan, apró kézkrém és szájbalzsam szintén aranyos ötlet. Kiegésztheted körömlakkal is akár, és nem is túl drága. Ebben az esetben variálhatunk natúr kozmetikumokkal is. Már többféle kézkrémet megtalálhatunk kisebb kiszerelésben ünnepi csomagolásban. Ennek nagy előnye, hogy a  megajándékozott megtarthatja emlékbe a szép fémdobozt.

5. És ha nem édesszájú?

Ha a lakótársunk teljesen édességellenes, akkor sós ropogtatnivalót is rejthetünk a cipőbe. Kis kiszerelésű sóspálca, natúr kréker vagy akár sós mogyoró remek választás lehet. A sóspálca mellett pedig a virgács is jól mutat, ha szükség van rá.

Fontos, hogy nem a költekezésről szól a meglepetés, hanem a figyelemről. Az is számít, hogy úgy lepjük meg barátainkat, hogy nekik se legyen kellemetlen, ha esetleg nem készültek semmivel. Így egy-egy gyümölcs vagy egy szolidabb dísz kellően megadja a Mikulás-hangulatot, ám mégsem ver minket egetrengető költségekbe. A cipőbe rejtett ajándéknak nem kell nagy dolognak lennie: egy-két finomsággal vagy egyéb aprósággal biztosan vidáman indítjuk  a napot a kollégiumban vagy az albérletben.

 

 

képek forrása: pinterest

A szerzőről