Pp kicsi 45
2018-04-22
B%c5%91r%c3%a1pol%c3%a1s t%c3%a9len

Bőrápolás télen

Bizonyára mindenki tapasztalja, hogy a hideg idő elérkeztével, egy séta után, amikor hűvös szél fúj, a bőrünk sokkal gyorsabban kiszárad.

Összességében ilyenkor a testünk felmelegítése érdekében minél több ruhát húzunk magunkra, a sapka, sál és kesztyű ebben az időben gyakori viseletté válik. Akiknek érzékenyebb a bőre, és már a melegebb időben is hajlamosabb a kiszáradásra, érdemes még nagyobb figyelmet szentelni arra, hogy ez az időszak a legkevésbé viselje meg.

Mielőtt a külső ápolásra rátérünk, nem elhanyagolható a belülről történő hidratálás sem. Ilyenkor ugyan kevésbé kívánjuk a folyadékot, és ritkábban nyúlunk egy pohár víz után, mint egy meleg nyári napon, de nem érdemes megfeledkezni a kellő folyadékbevitelről ekkor sem. Ugyanis ez ugyan úgy hatással van a bőrünk ápoltságára, és jelentős befolyással bír, mint ahogyan az is, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk. Bár ez nem csak a száraz bőr esetében mondható el, hanem erre alapvetően érdemes odafigyelni, így elkerülhetjük a drága kozmetikumokat, amivel próbálunk javítani a helyzeten, vagy egy kozmetikai kezelést.

Számos vitamin is jótékony hatással lehet a bőrünk rugalmasságára is, és mindezek együttes figyelembevételével kell, hogy figyelmet fordítsunk a külső bőrápolásra is.

Most vegyünk sorra néhány olyan tippet és módszert, aminek a betartásával, ha teljesen nem is mindig sikerül megszüntetni a téli bőrkiszáradás kockázatát, de jelentősen csökkenthetjük, ami nem utolsó sorban az esztétikai látványt is pozitív irányba billenti.

1. Megfelelő folyadékbevitel.

2. Zsírosabb, száraz bőrre kifejlesztett hidratáló kéz/arckrémek rendszeres használata.

3. Hosszú, forró zuhanyt érdemes elkerülni, ajánlott valamivel rövidebb, pár perces intervallumra szorítani a fürdőzés idejét, meleg vízben, ugyanis így megőrizhetjük a bőr funkciójához szükséges lipid réteg képződését.

4. Érdemes odafigyelni arra, hogy naturális kozmetikumokat, és tisztálkodó szereket használjunk.

5. Bőrtípusunkhoz illően megfelelő ruhadarabok választása, melyek nem irritálják a bőrünket.

6. Házi praktikák tekintetében a citrommal átdörzsölt bőr, majd magas zsírtartalmú tejföllel való ápolása hozhat pozitív hatást.

7. A vitaminfogyasztás sem elhanyagolható. Különös figyelmet érdemes fektetni, az A-, D-, B- és C - vitaminok fogyasztására egyaránt.

8. Aloe Vera alapú készítmények.

9. Halolaj: ez egy olyan tápanyag, melynek számos jótékony hatásának köszönhetően, akkor lenne a legeredményesebb, ha a mindennapi étrendhez tartozna. Remek Omega 3 forrás, ami nagymértékben befolyásolja a koleszterin szint csökkenését, mindezen túlmenően gyulladáscsökkentő hatású, illetve a jelen esetben említett téma, a bőr hidratáltságához is jelentősen hozzájárul.

+1 Öltözzünk fel jól, ebben a téli, csípős hidegben! laugh

 

 

 

Kép: http://www.vitalmagazin.hu/pictures/201310/enyhe-tel_287.jpg

A szerzőről