Pp kicsi 45
2018-04-22
15585082 1845387512349816 9188863157132576545 o

A karácsony is slam poetry-vel indult

Nagy Sándor beszámolója Mészáros Áron fotójával

Decemberben sem maradhatott el a már nálunk is sokszor emlegetett Slam Poetry Szeged havi rendszerességgel megtartott klubja. Összefoglalónk következik.

A Slam Poetry Szeged negyedik évada szeptemberben startolt, és a csapat hamar elérkezett az évad felének lezárásához. Az OST és a novemberi klub után decemberben is megrendezésre került a 2016-os év utolsó versenye, melynek helyszínét a már törzshellyé vált Kapca Kávézó és Bisztró adta.

Az évad újdonságaira még szeptemberben felhívták figyelmünket, amikre az OST-n kívül még nem derült sok fény, viszont a csapat facebookos posztja arra engedi szerkesztőségünket következtetni, hogy azokat februárra, és az azt követő időszakra tartogatják.

Az est a már jól bevált struktúrában zajlott le, felturbózva a karácsony jól megszokott hangulatteremtő zenéivel, valamint az év ezen szakára való tekintettel egy különleges tematikát is adtak meg a versenyzőknek „Az én mesém” jelmondattal. Igen sok kiváló alkotás született.

A versenyre igen sok úgynevezett „slamszűz” nevezett - olyan versenyző, aki első alkalommal áll színpadon - kiváló szövegekkel. Rengeteg eddig ismeretlen arc állt fel a színpadra és mesélte el történetét, melyet aztán egy öttagú zsűri pontozott. A zsűri székeken ezúttal két szakmai zsűritag is elhelyezkedett a közönség soraiból kiválasztott három ember mellett, Galló Bence, többszörös országos döntős slammer, valamint Lukács Gergely, többszörös Slam Poetry Szeged és Slam Poetry Budapest nyertes.

Az este eredménye a következőképp alakult:

  1. D.Nagy Bence;
  2. Nagy Sándor;
  3. Gábor Attila;

Gratulálunk a nyerteseknek.


Alkotásaitokat továbbra is várjuk az info.szabadotletek@gmail.com címre!

A szerzőről