Pp kicsi 45
2018-06-20
Netflix a sseries of unfortunate events

Lemony Snicket- A balszerencse áradása

A könyvek és a film után itt a sorozat is!

2004-ben Jim Carrey- vel a főszerepben bemutatták a Lemony Snicket – A balszerencse áradása adaptációját. A regénysorozat központjában a Baudelaire - árvák állnak, akik titokzatos körülmények között meghalt szüleik után árván maradnak. A semmiből előkerülő kapzsi és gonosz Olaf gróf pedig mindent megtesz, hogy a gyerekeket megfoszthassa az örökségtől. Filmből csak egy készült, sajnos nem hozott annyi pénzt a Silberling - féle rendezés, mint amennyit vártak tőle (habár a sminkek, maszkok és a látványvilág is izgalmassá és szerethetővé tette az alkotást). A vegyes fogadtatás  miatt feledésbe merült az egyébként abszolút nem rossz film, egészen az előző évig, amikor a Netflix megvásárolta a jogokat az 1999 és 2006 között íródott könyvekre, hogy sorozatot készíthessenek belőle.

A sorozat idén januárban indult. Az Olaf grófot játszó Neil Patrick Harris remekül hozza a karaktert, jól alakítja a gróf személyét, ami helyenként abszurd, drámai, mégis gonosz és számító.

A gyerekek is remekül alakítanak. Violet szerepében Malina Weissmant láthatjuk, Louis Hynes Klaus Baudelaire-t játssza, a kis Sunny-t pedig Perseley Smith. De olyan ismert színészek is felbukkannak a sorozatban, mint Cobie Smulders (Így jártam anyátokkal), Joan Cusack (Pop, csajok, stb) és Alfre Woodard (Amerika kapitány – Polgárháború).

Az első évad már le is pörgött. A karakterek érdekesek, szerethetőek, viccesek viszont megmaradt a sorozat titokzatossága, kimértsége és szomorúsága. Természetesen bővebb a történet, mint a filmben, és remélhetőleg lesznek még évadok, mindenesetre a sorozat első látásra szórakoztatónak tűnik. A szereplők, a hangulat nem tért el a filmtől – a gyermekek szerepébe is sikerült olyan színészeket választani, akik hasonlítanak a filmben szereplőkhöz. 

A fogadtatás még vegyes, bár a Netflix gyorsan terjeszkedik, így remélhetőleg valóban lesz második évad is. Érdemes belenézni, ha szeretjük a komor hangulatú, abszurd viccekkel és némi titokzatossággal tarkított fordulatos történeteket.

képek forrása:projectcasting.com,thewrap.com,inquisitr.com
link: youtube

A szerzőről