Pp kicsi 45
2018-04-22
0 1172226505

Kurzusfelvétel - jövünk!

Érdekes kurzusok kilátásban!

Ha még van lehetőséged, érdemes a kötelező óráidon kívül is felvenned kurzusokat. Sokan nem is gondolnak bele, de olyan széles palettán mozognak az órák az SZTE-n, hogy szinte bármilyen hobbit, érdeklődési kört ki lehet velük elégíteni. Ráadásul ezek az órák általában kreditet is érnek, ami jót tesz az átlagodnak. A következő válogatás nem is feltétlen a szakodhoz kötődő tudásanyagot gyarapítja, sokkal inkább a "funfact" kategóriát képviseli, illetve az általános ismereteidet bővíti. Lássunk hát egy kis összeállítást azokból az órákból, amelyek eddig a legizgalmasabb szabadon felvehető kurzusoknak bizonyultak!

1. Bortúra – Magyarország borvidékeinek felfedezése. A kurzus teljesítése egy kirándulás, ami fizetős (viszont nagyon kedvezményes áron) azonban ezzel együtt is megéri. Hiszen egyszerre pihensz és tanulsz, ráadásul finom borokat kóstolhatsz. Mellékesen hallasz érdekességeket arról, hogy Magyarországon hogyan alakult ki a borászat, és mik a hazai borok főbb jellemzői. Izgalmas, szórakoztató, és ha érdekel a téma, akkor hasznos is.

2. Rock-töri – Mindenki hallott már a csodakurzusról: két kredit, a teszt pofonegyszerű, és a 60-as/ 70-es évek rocktörije a téma. Sokan első alkalommal bizonyára csak a könnyű teljesítés miatt veszik fel, azonban hamarosan nagy kedvencünk lehet. Az esti órákban tartott előadás tele van zenével és ikonokkal. Nem csoda, hogy általában dugig megtelik a terem! Az ember könnyen régi-új kedvencekre lelhet az előadások alatt.

3. Sportkurzusok – Ne felejtsük el, hogy kötelező a sport kurzus teljesítése. De ha már kötelező, miért ne lehetne élvezetes? Vannak fizetősek, mint a lovaglás, de ingyenes órákból is válogathatunk kedvünkre: néptánc, falmászás, úszás, floorball vagy akár fitball. Mindegy, hogy mit szeretnénk kipróbálni, az SZTE biztosítja a lehetőséget hozzá.  Éljünk vele bátran!

4. Nyelvi kurzusok – ha jó időben jelentkeztek, akkor nyelvet is tanulhattok. Ebből is két szemeszter ingyenes, így kár lenne elmulasztani. A spanyoltól az angolig szinte bármilyen nyelvi kurzust felvehetünk, több szinten, így akár egy teljesen új nyelvet is elkezdhetünk tanulni.

5. Csokoládé kurzus – Szintén gasztrós, szintén kóstolós, szintén töris: a csokikurzus. Ki ne akarna egy szemeszteren át a kerek csokoládéról, a szögletes csokoládéról, a lapos csokoládéról … hallgatni? Nem nehéz, két kredites és szórakoztató.

Ezek csak példák, de az ETR-ben a kurzusfelvétel alatt a szabadon választható X-es tárgyak megnyitásával igen hosszú listára bukkanhattok, ahonnan mindenki kedvére válogathat. Érdemes egy pillantást vetni rá!

képek forrása: drs.fu.berlin, magyarnarancs,profprof.topsy.fr, wtf.essentialtravel.com

A szerzőről