Pp kicsi 45
2018-05-25
Bs

„Fotóalbum a Balkán árnyoldaláról”

Új szegedi zenekar klipes-dallal rukkolt elő szinte a semmiből.

A Balkan Shadows 2016 tavaszán alakult a napfény városában, de a felállás csak nyár végén nyerte el végleges formáját. A srácok a hazai modern metal legfrissebb Dél-alföldi képviselői. Dalaik magyar szöveggel születnek. Bemutatkozó szerzeményük a Fotóalbum címet viseli, és január 30-án jelent meg egy videó klip kíséretében.
A szám szövegét egy olyan élethelyzet inspirálta, amely mindannyiunk életében előfordult már vagy elő fog fordulni: ebben az esetben egy szerelmi csalódás. A klipet Horváth István rendezte, szereplői a Genéziusz Színház tagjai, létrejötte pedig a Valach Márknak és Szécsényi Dánielnek, vagyis a No Total Filmsnek köszönhető. A felvételek, a keverés és a mastering az egykori szegedi Our Sound Recording Studioban (most már Miracle Sound) készültek.
A kisfilm egyfajta belső apokalipszis metaforája, ahol a főszereplő (Annus Szabolcs) a saját lelkiállapotát nagyítja fel és helyezi előtérbe. Azt látja, ami nincs ott: különböző helyzetekbe, képekbe csomagolja bele saját elveszettségét. A gázálarcos figura a lelki összeomlás folyamatát és végét szimbolizálja. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e szembenézni vele, elkerülve ezt a belső apokalipszist?

A tagok egy része ismerős lehet korábbi formációkból:
Ének – Tibai József Gábor (ex-Snassz, ex-All Is Forsaken, ex-The Fractal Effect)
Gitár – Kovács Botond (ex-Disorder Of Silence)
Gitár – Posta Máté
Basszusgitár – Harmatos Zsolt
Dob – Bódy Péter

A szegedi kvintett elsődleges céljai közé tartoznak, hogy élőben is megmutassák magukat, valamint rögzítsenek egy öt tételes kislemezt, amelynek előfutára a Fotóalbum.

Íme, a bemutatkozó szerzemény:

Fotó: facebook.com/balkanshadows

#supporttheunderground

A szerzőről