Pp kicsi 45
2018-05-25
'177

Dupla- és tripla-lemezbemutató a Vármúzeumban

Két este. Hat színvonalas magyar zenekar. Öt, élőben is végre hallható hanganyag.

Bő egy év elteltével ismét a napfény városába jön a fővárosi Sunset. A srácok tavaly január elején adtak egy elmondásuk szerint minden várakozásukat felülmúló koncertet az FLB, a Phrenia és a Tomusz társaságában (itt írtunk a buliról). Ma ismét meglátogatnak minket, ugyanis bemutatják élőben hamarosan megjelenő, We Are Eternity címet viselő nagylemezüket. Magukkal hozzák kecskeméti és kerekegyházi cimboráikat: a Kiest is, akik szintén első albumukat prezentálják, amely a Kaland Az Élet címet kapta. A négyes tavaly tavasszal szántotta fel a sajnálatos módon megboldogult Rongy Kocsma színpadát. Minden bizonnyal holnap is „megigazítják” a Vármúzeum padlóját. Az estét egy friss helyi reménység, a Five More Minutes nyitja. A kvintett bemutatkozó kislemezével rögtön felhívta magára a figyelmet.
A zenekarok nyereményjátékkal is kedveskednek a közönségnek, amelynek részletei a koncert Facebook-eseményében találhatóak.

Február 11-én, vagyis szombaton három súlyos csapat avatja fel élőben legutóbbi produktumát a szegedi közönség előtt. Az 1996 óta létező, szentesi Angertea-t nem igazán kell bemutatnunk. Ötödik, Snakes in Blossom nevezetű korongjukat hozzák magukkal. Egy viszonylag új budapesti trió, a Hegy első, 80 Miles Out & 6 Feet Under című dalcsokrával „fogja leomlasztani” a ’múzeum falait. A tagok ismerősek lehetnek olyan formációkból, mint az Orient Fall, az Octahed, valamint a feloszlott Real Lies és StarFunkSimples. Harmadikként az egykori Isten Háta Mögött-, Vágtázó Halottkémek- és AWS-tagokat is felvonultató Dereng is megmutatja tavaly ősszel megjelent, A műsorellenőrzés egyik formája feltűnően ritka című lemezét.
További részletek és hallgatnivalók a Facebook-eseményben érhetőek el.

Mindkét „hangversenynek” a Grand Café Vármúzeum ad otthont.
Nem hiszem, hogy az utóbbi időben Szegeden volt ennyi lemezbemutató koncert szinte egyszerre. Az igényes, minőségi rock és metal zene kedvelőinek mindenképpen ajánlott megjelenniük.

Képek: facebook.com/events/940060909428615/, facebook.com/events/377050029320763/

#supporttheunderground

A szerzőről