Pp kicsi 45
2018-05-25
Goth makeup

Exhibicionisták előnyben!

Hiszen farsang van, amikor végre mindent szabad! Na jó… majdnem.

Szivárványos hangulat

Hétköznapokon elképzelhetetlen lenne egy hasonló összeállítás, de karnevál idején ezt is kipróbálhatod. Elvégre ha te magad színes egyéniség vagy, a sminked miért ne legyen az? A szivárványos szemhéj mellé nyugodtan párosíthatsz tarka szemceruzát vagy akár szempillaspirált is, bár a harmóniára azért nem árt ügyelni, hacsak nem „bohócos” összhatásra gyúrsz. Ugyanezért rúzsból már a visszafogottabb árnyalatokat javasolom. Ha egyébként nem használsz alapozót vagy pirosítót, akkor most tedd meg!

Démoni elegancia

Hol van az megírva, hogy csakis halloween-i partin lehet talpig sötétbe burkolózni? Gót hercegnőként garantáltan mindenki téged fog csodálni! Ezt a sminket a kontrasztok teszik igazán varázslatossá. Az alapozó ezúttal is elengedhetetlen, fölé pedig vigyél fel fehér púdert és gondosan dolgozd is el. És most következzenek a drámai árnyalatok! A járomcsontod fölé leheletnyi bronzosítót tegyél, a szemeidet pedig fesd füstösre. Ha még ezek után is fokoznád a hatást, akkor használj műszempillát is.

Ragyogj!

Bátran legyél feltűnő és vállald be a csillámos sminket! Ha még csak most kóstolgatod ezt a stílust, metálfényűt keress, azzal biztosan nem fogod elvakítani a környezetedet. Ha azonban merészebb összeállításra vágysz, az alábbiakat javasoljuk. Alapnak készíts egy füstös sminket, erre jönnek majd az extrák. Előzetes óvintézkedésként vigyél fel egy kevés púdert a szem alá, mert a lehulló csillám megtapadhat az arcon és utána nagyon nehéz eltávolítani! Ajánlott olyan glittert választani, amelyhez nem kell külön alapozó, hanem megtapad a szemhéjpúderen is. A füstös alaphoz remekül illik például a zöld vagy akár a tiszta ezüstös csillám. Ha pedig valami igazán különlegesre vágysz, akkor a fekete-ezüsthöz párosíts a belső szemzugban egy leheletnyi aranyat.

Vízi vagy erdei tündér

Fehér alapozást javaslunk, minél natúrabban, hogy a szemeké legyen a főszerep! Fekete szemceruzát és mellé kék vagy zöld szemhéjpúdert használj, attól függően, hogy melyik tündér szeretnél lenni. Az ajak tetszés szerint lehet halvány vagy sötétebb, aszerint, hogy mennyire szeretnél drámaian festeni. Ha sötétre veszed a figurát, akkor viszont mindenképpen a szemedhez passzoló árnyalatot válassz! A hatást erősítendő még akár szolid kacskaringókat is rajzolhatsz arcfestékkel az oldalsó szemsarkak és a járomcsontod közé. 

Képek forrása: ejjelutan, fashionlady

A szerzőről