Pp kicsi 45
2019-01-16
16910617 1594858970543380 1777518829 o

Zenész Flashmob a Nyugiban

A Zenészek legújabb kezdeményezése.

A flashmob (magyarul: villámcsődület) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, tipikusan egy demonstrációt hajtanak végre, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik.
A szegedi Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzata, egy ilyen jellegű kezdeményezéssel szeretné felhívni nemcsak zenész hallgatótársai figyelmét arra, hogy komolyzenét tulajdonképpen bárhol, bármikor lehet hallgatni. (Wikipédia)


„Fontosnak tartjuk - mint a komolyzene mindennapi művelői -, hogy ne csak a karon vagy színházban lehessen ilyen zenét hallgatni, hanem igen is olyan „szokatlan” helyen is, mint a Nyugi. Az ötlet hamar értő fülekre talált, és ahogy érzékeltem pozitív fogadtatása lett a kezdeményezésünknek, ígérem, hogy jelentkezni fogunk még, nem csak fafúvósokkal!” – nyilatkozta a ZMK HÖK elnöke, Czifra Dániel.


Az első Zenész Flashmobra, Valentin napon került sor, ekkor klarinétos tehetségek mutatták meg a Nyugi kert vendégeinek, hogy bizony nem csak a mai "tucat zenékre" lehet iszogatni vagy társalogni.

A jövőben is várhatunk hasonló "fellépéseket" a Nyugi kertben. Hogy mikor? Legyél ott és megtudod.

A szerzőről