Pp kicsi 45
2018-06-18
Water1

Dobd fel szobád a feng shui jegyében!

Persze úgy lenne az igazi, ha az egész szobát (mit szobát, a lakást, a házat!) mindenestül átrendeznénk. Azonban lássuk be, erre vajmi kevés esély van, amíg diákként albérletben/ koliban vagy még otthon, a családdal élünk. Azért ne csüggedj: az alábbi öt tippel megpróbálhatod bevonzani a jó dolgokat. És amíg beszerzed és elrendezgeted őket, az már önmagában is jó buli!

Ha új tervek felé nyitnál…

… akkor tegyél fel egy szélcsengőt! Rengetegféle fazonban kaphatóak, a natúr, természeti hatástól a modernebb fajtákig végtelen a választék. És mire jó? A feng shui szerint a tiszta, fémes hangok friss, pozitív energiákat hoznak mozgásba, miközben a régi, negatív erők végre kitisztulnak otthonodból.

Szerelemre vágysz?

Szerezz be egy piros kiegészítőt! Azonban csak diszkréten, mert ha túlzott dominanciához jut ez a szín, akkor a hatalomvágyat erősíti. Ami egy párkapcsolaton belül nem feltétlenül szerencsés… de egy díszpárna vagy terítő még bőven belefér. Ha nem tetszik a piros, az se baj, a szobanövények is remek Cupidók lehetnek. Egészen pontosak azok, amelyek virágot is hoznak, mert ők egy kapcsolat finomságát testesítik meg.

Mindig kifutsz a havi keretből?

Persze próbálkozhatsz a spórolással (vagy akár a lottóötös megszerzésével) is, de ha extrémebb megoldásra vágysz, akkor tegyél ki az asztalodra egy-két szobrocskát. Választhatod a közismert Buddhákat, de ha a duci, nevető figurák nem nyerték el a tetszésedet, akkor jó szolgálatot tesz egy elefánt vagy teknős is. Ha esetleg egyébként is gondolkodsz kisállat beszerzésében, utóbbit élőben is ajánljuk.

Szerencse fel!

Divatos feng-shui – kellék a szerencsebambusz, amely többféle méretben és összeállításban kapható. Mivel a teljes verziója sem túl nagy, cserébe azonban kihat az élet minden területére, ezt javaslom. Személyes véleményem szerint extrém jópofa kis növény, úgyhogy ha mégse lenne sok köze Fortunához, akkor is felderülsz, ha ránézel.

Belső béke

Meglepő az összefüggés, de a (tengeri) só kiváló erre a célra. Az is hasznos, ha egy tálkában tartasz (lehetőleg a szoba északkeleti vagy délnyugati) részén egy kis adag sót, de ha ezt túl unalmas díszítőelemnek érzed, kitehetsz egy sólámpát is. A légutaknak is jót tesz és hangulatfénynek sem utolsó. Ha pedig a lelki egyensúlyhoz is kész hozzásegíteni, akkor hamarosan bevetheti magát – sajnálatosan gyorsan közeleg ismét a zh-időszak. (Pedig még csak most vizsgáztunk le félévkor…)

Képek forrása: egyszervolt, hordog, femina, 

A szerzőről