Pp kicsi 45
2018-04-26
188844

Ezekre a filmekre vár(t)unk tavasszal

Remek tippek egy jó kis mozizáshoz!

Kincsem (Herendi Gábor)

Bár előszeretettel reklámozzák a „legdrágább” magyar filmként, messze nem csak ezért érdemes megnézni: a történet magával ragadó, néhol szívszorító, néhol nevettető – mint maga az élet. A veretlen magyar versenyló csodája pedig reményt ad a nézőknek. Kincsem talán a leghíresebb magyar versenyló és a XIX. században élt. Gazdája Blaskovich Ernő (Nagy Ervin), aki céltalan, kicsapongó életet él, de mikor megpillantja a vad angol telivért, akkor elhatározza, hogy versenylovat csinál belőle és vele áll bosszút von Oettingen bárón. Persze nem marad ki a történetből a szerelmi szál sem.

Jelenleg is játsszák a mozikban!

A kör (James Ponsoldt)

Dave Eggers sikerregényének adaptációja idegfeszítőnek ígérkezik, a legjobb értelemben. A történet szerint Bailey (Tom Hanks) a Szilícium-völgy legmenőbb és legnagyobb cégét, A kört irányítja. Ragyogó életébe azonban egy szép napon belecsöppen Mae Holland (Emma Watson). A lány gyorsan halad felfelé a ranglétrán és őszintén hiszi, hogy jobbá teheti a világot. A gond az, hogy mindez nem egészen egyezik Bailey világképével. Hiiszen ha mindenki mindent tud a másikról, az bizony veszélyes is lehet… Mae azonban mégis belemegy egy kísérletbe, amelynek segítségével az egész világ nyomon követheti minden lépését.

Hazai premier: április 27.

A Karib-tenger kalózai 5. – Salazar bosszúja (Joachim Rønning, Espen Sandberg)

Jack Sparrow ikonikus alakja ismét felbukkan, és ahogy a korábbi részekben megszokhattuk, most is bőven kijut neki a kalamajkából. A szertelen kapitány ezúttal egy szellem-kalózsereggel kerül szembe, akiknek a vezére a címszereplő Salazar kapitány (Javier Bardem). Sparrow-n kívül várhatóan egyéb régi ismerősöket is viszontláthatunk, köztük például Will Turner (Orlando Bloom) is. Hogy hogyan tér vissza, az izgalmas kérdés, hiszen a harmadik részben ő lett a Bolygó Hollandi átoksújtotta kapitánya, aki csak minden 10. évben láthatja viszont kedvesét…

Hazai premier: május 25.

A Galaxis őrzői 2 (James Gunn)

A legújabb Marvel-film remélhetőleg méltó folytatása lesz az első résznek. A Galaxis őrzői 2 –ben újabb infókra derül fény Chris Pratt Star – Lordjának hátteréről. További adalék, hogy (igaz ugyan, hogy csak kis szerepek erejéig, de mégis) felbukkan Sylvester Stallone és Kurt Russel is.

Hazai premier: május

Arthur király – A kard legendája (Guy Ritchie)

A közismert lovagkalandnak számos feldolgozása született már az 1100-as évek óta, amikor Geoffry of Monmouth megteremtette a legendás uralkodót és udvarát. Arthur ifjúként kihúzta az Excaliburt a sziklából, majd a fegyver varázsos erejével és saját rátermettségével egyesítette a királyságot, és létrehozta a virágzó Camelotot. Ezúttal Guy Ritchie gondolja újra a történetet. Ha visszaemlékszünk az általa fémjelezett Sherlock Holmes – filmekre, akkor ezúttal is egyedi látásmódra számíthatunk.

Hazai premier: május

A szerzőről