Pp kicsi 45
2018-06-20
Zenetanulas nagy

Tanulj zenére!

Most már visszavonhatatlanul benne vagyunk a zh-időszakban, sőt, egyre inkább tudatosul minden diák fejében, hogy feltartóztathatatlanul közeledik május 22-e és vele a… Tudjukmi.

Hogy minél sikeresebben, gyorsabban (és fájdalommentesebben) éljük át mindezt, segítségük küldünk néhány zenét, amivel a tanulás (is) könnyebben megy!

Ha irodalmi, történelmi, netán valamilyen művészeti ág ismeretit kell elsajátítanod, akkor érzelmes dalokat tegyél fel. Lehet ízlés szerint lágyabb, de akár rockos is, a döntés a tiéd!

Sokan pártolják Kate Perry Fireworks című slágerét is, mert „emelkedett izgalmat idéz elő, ami serkenti a kreatív teljesítményt”. 

Ha reáltárgyakban utazol, például matekoznod kell, akkor a klasszikus zene ajánlott. Egészen pontosan a 60-70 ütem per perc sebességű, mind például Beethoven Für Elise című műve. Dr. Gray kutatása szerint azok, akik ilyen jellegű muzsikát hallgattak, egy egész jeggyel (12%-kal) jobb eredményt értek el dolgozatíráskor. A kutató szerint azért, mert a zene a bal agyféltekét stimulálta, amely a tárgyi tudásért felelős.

Mozartot sokan ajánlják erre a célra (is), meg úgy általában véve a barokk és a klasszikus korban alkotó zeneszerzők munkásságát.

A frissen elsajátított anyag mind sikeresebb alkalmazásáért, tágabb értelemben a logikus gondolkodás előmozdításáért pedig hadd forogjon a We can’t stop! Miley Cyrustól. Vagy akár Justin Timberlake-től a Mirrors.

A szerzőről