Pp kicsi 45
2018-09-25
17155977 1880240418864525 3703976012256492486 n

Arany 200 vagy 200 Arany?

Nagy Sándor beszámolója a márciusi slamről

A kép Gábor Tamás Indiana munkája

Végtére is mindegy volt, március 17-én mindkettőre hallhattunk példát a Kapcában. Egy rendkívül sikeres évnyitás után visszatért a Slam Poetry Szeged csapata és ismét havi rendszerességgel tart slam poetry versenyeket. Összefoglaló cikkünk következik.

Március 17-én ismét megrendezésre került egy slam poetry a Kapca Kávézó és Bisztróban. A Slam Poetry Szeged csapata ezúttal az est tematikáját is megjelölte Arany 200 címmel, hiszen egyik kedvenc költőnk, Arany János ezévben született kétszáz éve. A csapat, hogy felkeltse az iskolák érdeklődését, szokás szerint nyereményjátékot is hirdetett meg. Egy osztályterem táblájára kellett a diákoknak lerajzolni Arany Jánost, majd az alkotást fénykép formájában eljuttatni nekik Facebookon.  Ezúttal nagyobb volt a tét, hiszen a nyertes rajz megalkotói az egész osztályukat elhozhatták ingyen a rendezvényre.

Mivel én állandó versenyzője vagyok a mezőnynek, így nehéz szavakba öntenem, hogy nekem mennyire nehezen megfogható téma is volt az Arany 200, de talán ez lehet az oka, hogy a mezőnyben annyira sok változatos szöveg született, hiszen van úgy, hogy arról beszélünk a legtöbbféleképp, amit nem lehet egyszerűen, vagy habogás nélkül megfogalmazni. 

A zsűri kiválasztva, közönség felfokozva, hostok (az est házigazdái) a színpadon állnak és páff…Engem húztak ki először a kalapból, így elkámpicsorodott arccal kullogtam fel a színpadra, indulhatott a verseny. Nekem korán le is csengett, így ezt a cikket valamivel azért is könnyebb megírnom most, mert az este egészében már csak a többi versenyzőre figyeltem, a saját adrenalin szintemre kevésbé.

2017 nagy meglepetése volt, hogy a dobogó sok új arccal bővült, akiknek sikerült belopnia magukat a közönség szívébe. Nem volt ez másként most sem, az est végeredménye így a következőképp alakult:

  1. Mikos Ákos;
  2. Sipos Márk;
  3. Veszprémi Szilveszter;

Gratulálunk a helyezetteknek és minden versenyzőnek, Titeket pedig buzdítunk, hogy továbbra is küldjétek írásaitokat hozzánk.

A szerzőről