Pp kicsi 45
2018-07-17
Journalism

Így írunk mi!

Avagy most végre megtudhatjátok, kik rejtőznek a cikkek mögött.

Böhm Balázs

Bőhm Balázs Antal vagyok. Jelenleg a Bölcsészettudományi Kar képzésében tanulok, az új osztatlan tanárképzés részeseként. Végzésem után magyar- és történelemtanár szeretnék lenni. Főként az írás köti ki az időm nagy részét, de ettől függetlenül imádok olvasni és zenélni is.

Kenéz Marcell

Tanító szakos végzős hallgató vagyok; szabadidőmben próbálok megfelelően sportolni, valamint sokat olvasni. Idén csatlakoztam a Bölcső szerkesztői közé. Eleinte csak magamnak írtam, verseket, novellákat, de baráti unszolásra végül jelentkeztem a magazinhoz. Cikkeimmel remélem sikerül érdekességet csepegtetni a tanulással töltött hétköznapjaitokba!

Rada Beáta

Másodéves magyar-történelem osztatlan tanár szakos hallgató vagyok. Már középiskolás korom óta nagy vágyam volt, hogy írhassak, ezért akkoriban leginkább verseket alkottam. Illetve meseíró pályázatokon szerepeltem eredményesen. Majd az egyetemmel belecsöppentem az újságírás világába. A Bölcső számomra esélyt ad arra, hogy a gondolataimat az olvasóközönség elé tárhassam, és elmondhassam a véleményem.  Kedvenc műfajom a kritika, illetve az interjú. Olvassátok minél többen a Bölcsőt, mert megéri!

Seregély Orsi

Végzős vallástudomány mesterszakos hallgató vagyok; szeretek utazni és új dolgokat kipróbálni. Az irodalom mindig is érdekelt, és írni is szeretek (mindig van valami közlendőm), ezért gondoltam, hogy jó ötlet lesz jelentkezni a Bölcsőbe.  Az is volt! Általában rövid, vidámabb cikkeket írok, mivel mindig egyszerre hat dolgot csinálok, így sajnos az időm korlátozott.

Szabó Nándor Zsolt

Szeretettel üdvözlök mindenkit!  Ez itt a tények rovat. Ja, nem, a viccparádé. Nándi vagyok. Azonkívül Szabó. Meg Zsoltként is „törzskönyveztek” úgymond, de legyek csak Nándi. Az egyszerű. Kedvenc elfoglaltságom az életművészkedés, azonkívül extrémsportolok is (van kétezer forintod a hónap végéig). Megrögzött sztahanovista vagyok (nincs jobb, mint egy 12 órás műszak vagy egy szombati gályarabság). Az alkoholról és a fotoszintetizálásról már leszoktam, de néha-néha megtévedek. Többek közt példaképeim közt szerepelnek a szegények megmentői, akik föltalálták a kannás bort és a zacskós levest. Komoly vagyok, okos. szép és persze ennek tetejébe nagyon-nagyon szerény! Úgy forgatom néha a tollat, mint más a lottószelvényt – magabiztosan, az esélytelenek és a nihilpisták’ nyugalmával. Ne felejtsenek el sokat szomorkodni, hogy megőrizzük a kialakult sztereotípiákat rólunk, magyarokról. Szép napot!

Pásztor Pálma

Pásztor Pálma vagyok, jelenleg ötödéves orvostanhallgató és a Bölcső főszerkesztője. Ebben a minőségben magam is sokat tanulok (a legtöbb dologba gyakorlás közben jön bele az ember, ugyebár), és igyekszem szerkesztőtársaim munkáját is segíteni. Szeretnénk közös erővel mind népszerűbbé tenni a BTK lapját, ennek érdekében – ha minden jól megy – rendezvényeket is szeretnénk majd meghonosítani. 
Az újságírás- és szerkesztés mellett szenvedélyesen írok egyebeket is (és persze olvasok, de ez utóbbi nálam “alapbeállítás”): középkorban, illetve kora újkorban játszódó elbeszéléseket, regényeket alkotok a legszívesebben. Szélsőséges embernek ismerem magam az érzelmek terén, így, ha kell, elgondolkodtató témában is írok, de megy a humor is – egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy olykor könnyen feketévé sötétedik, és ezt nem minden ismerőm tolerálja. Pedig már más is megmondta: „Magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más mondja, azt nem tűröm el!” Más kérdés, hogy nekem nincs cyranói (meg másmilyen se) vívótudományom, amellyel erősebb nyomatékot adhatnék szavaimnak…

A szerzőről