Pp kicsi 45
2018-06-25
70214 28

Nagyon várt horrorok!

Két előzetes is landolt a neten, amelyek rengeteg horrorkedvelő ember figyelmét felkeltették: az egyik az Annabelle - Creation, a másik az IT. Nézzük csak meg őket közelebbről! (Seregély Orsolya cikke)

IT
A Stephen King-féle borzalmas bohócos adaptációról már 1990-ben láthattunk egy (a korához képest nagyon jó) filmet. A Bohóc, csak AZ-ként emlegetett entitást a gyerekek veszik észre, hiszen őket rabolja el és belőlük táplálkozik. Pennywise 30 évenként mászik fel a csatornából, hogy gyermekeket terrorizáljon. Egy kis csapat legyőzi, ám AZ mégis visszatér. A régi verzióban a beöltözött Tim Curry alakítja Pennywise bohócot, aki meglehetősen karakteres arcával valóban rémisztő volt. A regény is izgalmas, bár lassan indul be a cselekmény. Az akkori verziót Tomy Lee Wallace rendezte.

Idén pedig jön az IT remake, Andrés Muschietti-től (Mama). A film szeptemberben érkezik az amerikai mozikba. A trailer alapján a bohóc picit erőltetetten akar félelmetes lenni, de ez a baki sem rontja el az összképet, mivel az egész történet borzongató. Szóval, ha nem szereted a bohócokat, akkor azért, ha meg szereted, akkor azért nézd meg! Bár felröppentek már példák arról, hogy horrorokat remakelni nem éri meg (lásd: Kopogószellem), talán ezúttal egy próbát mégis megér, hiszen itt a remek történet már eleve adott. Hála Stephen Kingnek.

Annabelle - Creation
A másik horror, amelyet szintén nagy várakozás övez, az a James Wan – féle Annabelle eredettörténet. Annabellnek már volt egy filmje, ám először a Démonok közöttben tűnt fel, mint a  Warren-család egyik sikeres akciójának tárgya. Az elátkozott baba motívuma alapvetően kellemetlen, a James Wan-nak köszönhető nyomasztó előzetes pedig rárak még egy lapáttal a félelmeinkre. Ha szereted ezt az univerzumot, amelyet visszafelé fedezünk fel (úgy látszik James Wan szereti a fordított kronológiát), akkor már csak azért érdemes lesz megnézni, hogy teljes legyen a történet. Az eddigi filmek, amelyek az univerzum darabjait képezték, már mind kaphatóak DVD verzióban, szóval mire érkezik az új film, pont fel tudsz zárkózni velük.

James Wan-tól egyébként még érkezik az Insidious – Chapter 4, valamint a Nun is, amelyek mind az eddig elkezdett univerzumba illenek bele, bár több információ még nincs róluk.

Szóval horrorkedvelők, legyetek résen!
 

A szerzőről