Pp kicsi 45
2018-05-27
Tavaszi bak

Bakancslista tavaszra

A tavasz megérkeztével beköszönt a jobb idő, a természet megújul, a hangulatunk felpezsdül, ráadásul sokkal több programra nyílik lehetőségünk. Nem csupán a természetnek van szüksége a megújulásra, hanem nekünk is. Szemezgessünk pár dologból, ami feldobhatja a monoton hétköznapokat. 

Próbáljunk ki egy új sportot!

Nem sportolsz? Akkor kezdd el! Az elején elég akár csak heti egyszer csinálnod, idővel pedig lassan bővíteni a rászánt időkereted. Ha egyáltalán nem érzed magadban az erőt a nagy sporttevékenységekhez, akkor csak sétálj vagy jógázz. Ezek a mozgásformák nem csupán a testnek tesznek jót, hanem a léleknek is.

Megvan már a jól bejáratott sportod? Válassz egy teljesen mást! Hidd el, neked is izgalmas lesz egy új kihívás, ráadásul más izomcsoportokat is megmozgathatsz. Ha nem lennél benne a legügyesebb, legalább nevethetsz magadon egy jót.

Ami még külön jó a tavaszban, hogy egy csomó sporttevékenység a szabadban is űzhető, ami külön kedvet adhat a mozgásra.

Kóstolj meg valami újdonságot!

Megvannak a jól bejáratott ételeid, vagy étkező helyeid? Akkor menj be egy étterembe és kérd a legfurcsább nevű ételt, vagy a boltban vegyél olyasmit, amiről még sosem hallottál.

Találj ki egy kalandot magadnak!

Próbálj ki egy extrán sportot, jelentkezz egy versenyre, amihez nem sok közöd van, esetleg szállj fel egy buszra/vonatra, ami nem tudod merre megy. A lényeg csak az, hogy lépj ki a komfortzónádból, és légy kreatív!

Fedezz fel egy új helyet!

Lehet az külföld és belföld, akár a szomszéd falu. A lényeg, hogy először járj arra, és láss új dolgokat, fedezd fel a természet csodáit. Mozdulj ki a négy fal közül!

Ismerkedj meg egy idegennel!

Ha utazol a vonaton, vársz a rendelőben, vagy éppen ügyeket intézel, senkihez sem szólsz? Ezen változtass! Elegyedj beszédbe valakivel, aki szintén veled utazik, várakozik. Mi történhet legrosszabb esetben? Maximum nem lesz feléd nyitott, de ez túlélhető. Legjobb esetben pedig új ismeretségre teszel szert, ráadásul az idő is gyorsabban fog telni.

Rajzolj, fess, alkoss!

Az első reakciód az volt, hogy nem vagy egy művészlélek? Annál jobb! Csak ülj le a szabadba, és vesd papírra azt, ami először eszedbe jut. Meglátod, hogy milyen megnyugtató is tud lenni. Nem kell, hogy te legyél az új Picasso, csak hagyd, hogy felszínre törjön a benned rejlő kreativitás. 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről