Pp kicsi 45
2018-06-18
Legfiatalabb el%c5%91k%c3%b6nyves szerz%c5%91k

A legfiatalabb elsőkönyves szerzők

Nem lehet elég korán kezdeni.

Évről évre egyre több új szerző mutatkozik be a könyvpiacon, mindnyájan friss, egyedi színekkel gazdagítva az irodalmi palettát. Négy magyar és egy külföldi elsőkönyves szerző következik, akik pályájukat mind fiatalon, 21-38 éves korukban kezdték.

Szaniszló Judit: Beenged
A szerző először blogjában (Neszharisnya) írta le gondolatait-10 év után pedig munkássága könyvvé érett, amelyben egy harmincas éveiben élő nő mesél egyedüllétről, gyászról, a szerelem felbukkanásáról vagy éppen elmúlásáról, több történeten keresztül-teszi mindezt egészen új hangon a kortárs magyar irodalomban.

Árszintye Erika: Nyár a szemeidben
Nem mindennapi főhős, nem mindennapi történettel. Horvát Cézium egy baleset után felébredve a kórházban szembesül a ténnyel: a tükörben még a saját arca is idegenként hat. Az orvosok kimondják az ítéletet: prozopagnózia. Hogy mi ez, és miképp tud vele a lány szembenézni? A könyvből kiderül.

Mészáros Dorka: Én vagy senki
A hazánkban még nagyon ritka ifjúsági krimi egyik képviselője ez a könyv, amelyben egy titkos üzenet megfejtése, a 7/11 és hét erőteljes személyiségű fiatal képezik a cselekmény alapját, akiknek ahhoz, hogy megoldják a gyilkossági ügyet, össze kell fogniuk, és alkalmazkodniuk egymáshoz. Kérdés, hogy ez sikerül-e nekik, mielőtt a gyilkos a bűntény évfordulóján újra lecsapna.

Michael Walden: Eshtar-Első könyv
A fantasy és a sci-fi összefonódása ez a mű, amelyben kiderül, a Féreg hogyan akarja leigázni a Földet, mi a sors szerepe egy ember életében, és mindebbe az érdekes kavalkádba hogyan kapcsolódik be több önálló, határozott jellemmel bíró női karakter.

Olivier Bourdeut: Merre jársz, Bojangles?
Egy jómódú család kísérletet tesz a lehetetlenre: a valóság teljes kizárására az életükből. Hol Párizsban, hol spanyolországi villájukban töltik napjaikat, a kibontatlan levelek pedig csak sokasodnak a sarokban. Egy ponton túl azonban már ezt a rendszert sem lehet működtetni-erről mesél egy kisfiú szemszögéből a könyv, amely szerzőjének európai szintű sikert hozott.

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről