Pp kicsi 45
2018-07-17
%c3%b6t tipikus egyetemista a szorgalmi id%c5%91szakban

Öt tipikus egyetemista a szorgalmi időszakban

Látottak, hallottak és személyes tapasztalatok alapján összegyűjtöttük, hogy ezt a néhány hónapot hogyan élik meg az egyetemisták.

A szorgalmi időszak hivatalosan az a 13-14 hét, de ez sokkal többnek tűnik. Ez az az idő, amikor az egyetemisták rendszeresen bejárnak az előadásokra, elkészítik a beadandóikat és folyamatosan készülnek a ZH-kra, illetve a vizsgákra. Viszont aki felsőoktatásban vesz részt, az tudja, hogy ez nem teljesen így működik.

Öt pontba szedtük a hallgatókra jellemző időtöltéseket. Íme:

1. A hallgató a fentebb leírtakkal közel azonosan cselekszik, és zökkenőmentesen telik, valamint jó eredménnyel zárul a szemesztere. Persze vitatható, hogy közben a társasági élete mennyire eseménydús, de van, akinek a végeredmény a fontosabb.

2. A diák az egyetem mellett csaknem mindig dolgozik, hogy el tudja tartani magát. Ez már kicsit keményebb dió, de ez sem lehetetlen küldetés. Igaz, a tanulmányi ösztöndíjat az első pontban említettek úgyis elviszik mindenki mástól. ;)

3. Az illető bejár az órák nagy részére, amiről pedig hiányzik, annak az anyagát pótolja. Így több dologra is jut ideje. Vagyis az időtakarékos üzemmód. Teljesen jól működik, és valljuk be, mind csináltuk már ezt.

4. Az egyén úgy-ahogy jelen van az előadásokon, de legtöbbször hiányzik a reggeli órákról, mert szinte mindig van egy jó buli, amelyet kár lenne kihagyni vagy csak szimplán képtelen felkelni, és még a kávé sem tuningolja, bármennyit is próbálkozik. Itt csak egy dolog motiválhatja: a katalógus.

5. A forma végig kockulja, illetve sorozatozza a félévet, alig jár be a suliba, hajnalig vagy akár reggelig a laptopja előtt görnyed, majd legalább délig alszik. Félév végén pedig két hét alatt letudja az összes vizsgáját, miközben te csak lesel, hogy hogy csinálta. Meg hogy ez egyáltalán még életben van.

 

Írta: Kiss Tamás

A szerzőről