Pp kicsi 45
2018-07-21
18516756 10154552084722227 1723119251 o

Szerelem volt első hallásra - Interjú

Május 19-én DJ Yury zenél a Pulzus következő bulijában, ennek apropóján beszélgettünk vele.

Mióta foglalkozol zenéléssel?

Idén már 12. éve, azaz 2006 óta csavargatom közönség előtt a potikat.

Mindig is csak goa/progtrance zenéket játszottál vagy más stílusok is közel állnak hozzád?

Számomra is, mint megannyi ember számára, szerelem volt első hallásra. A mai napig nem találok hasonlóan kifinomult, sokszínű és ennyire energikus műfajt. Igaz, az utóbbi egy évben elkezdtem ismerkedni a techno, illetve house zenék világával is, de ez még egyelőre nagyon gyerekcipőben jár.

Kérlek mutasd be nekünk pár mondatban, milyen a magyar goa szcéna, milyen formában vettél részt ebben, illetve kérlek, mesélj egy kicsit erről a parti kultúráról!

Azt kell mondjam, mi magyarok e téren igen csak sokrétűek vagyunk, mind dj-k, producerek terén, mind pedig a partik, fesztiválok tekintetében. Számos tehetség van kis hazánkban és a magunkénak tudhatjuk a világ egyik legnevesebb goa fesztiválját is. Amit talán én személy szerint kicsit negatívumnak érzek, hogy itt is érezhető a „főváros-orientáltság”, a szabadtéri rendezvényeket leszámítva szinte minden Budapesten, vagy közvetlen vonzáskörzetében kerül megrendezésre. Viszont ne felejtsük el a már a kezdetek óta aktív dél-alföldi régiót sem, központjában a napfény városával, Szegeddel! Ez a vidék az elmúlt 15-20 évben számtalan kultikusnak is mondható eseménynek adott otthont, melyek létrejöttébe immár 10-ik éve temérdek munkám és energiám van. A goa partik atmoszférája a mai napig rendkívül különleges, az emberek közvetlenek, barátságosak, a látvány lélegzetelállító és érezhető valamiféle fura spiritualitás a levegőben. Mindenképp érdemes megtapasztalni és átélni!

A goa trance sok féle kis ága jött létre az elmúlt évtizedben. Te melyiket képviseled, milyen stílust hallhatunk tőled a ClubCulture partin?

A kezdetek óta a gyorsabb ütemek, a csavarós hangok és az elszállós, trances részek jellemzik setjeimet. Jelenleg az úgynevezett „UK Style Full On” és „Psytrance” stílus áll hozzám a legközelebb, de emellett a péntek esti partin egy igazi múltidéző progressive setet is hallhattok majd tőlem.

 

Aki belehallgatna Yury muzsikájába, itt teheti meg, a buli Facebook eseménye pedig ezen a linken található.

A szerzőről