Pp kicsi 45
2018-07-17
%c3%adr%c3%a1s

Így írtok ti - BTK módra

A Bölcső első verspályázatának margójára. (Pásztor Pálma cikke)

Egy idő óta tervezzük a szerkesztőségben, hogy a jövőben (jobban) bevonnánk titeket, hallgatókat is a Bölcső életébe. Magyarán szólva igyekszünk különféle programokat szervezni, terveink szerint félévente legalább egyet. E reménybeli leendő hagyomány első lépéseként hirdettük meg a Bölcső 2017-es verspályázatát, amelyre forma-, műfaj- és témamegkötés nélkül, mindenféle alkotást vártunk. 

Mi, szervezők is legalább olyan izgatottan olvastuk a beérkezett alkotásokat, mint ahogyan ti vártátok az eredményhirdetést. Már csak azért is, mert kissé szerencsétlen időpontban, pont a tavaszi szünet előtt hoztuk nyilvánosságra a pályázatot, alig két hetes beküldési határidővel. Eleinte valóban félszegen csörgedeztek az alkotások, de azután gyorsan felbátorodtatok, és végül számos beküldött versből válogathattunk.

Örömmel láttuk, hogy különösen széles palettát öleltek fel. A pályázati anyagok közt akadt paródia, szatirikus hangvételű költemény éppúgy, mint elmélkedő, a lét értelmén töprengő, jövőképet előrevetítő alkotások. Persze nem maradhattak el a szerelmes versek sem, amelyek az egyik legszebb érzelem minden arcát felvonultatták a boldogságtól a csalódásig vagy épp a búcsúzás, elválás csendes fájdalmáig. Akik most nem lettek díjazottak, azok se keseredjenek el, hiszen több alkotást csupán formai-stilisztikai gyengeség miatt nem publikáltunk - de az ötletgazdagság, a tartalom ettől még ígéretes volt.

A zsűrizést Kovács Krisztina tanárnő segítette, akinek ezúton is köszönjük észrevételeit, segítőkészségét és munkáját!

A legjobb 10 verset közös gyűjteményben jelentetjük meg a JATEPress-nél, mindegyik külön színt képvisel, szerzőiknek külön is gratulálunk. Az antológia példányai várhatóan legkésőbb jövő héten már megtalálhatóak lesznek a BTK-n és a Petőfi épületben is. Forgassátok szeretettel, elvégre egy kis szellemi frissítő mindig jól jön egy-egy nehéz vizsga után! 

 

A szerzőről